El conjunt d’alqueries d’Olba es convertiran en una escola de segona oportunitat per a joves i en un centre cívic

La regidora Isabel Lozano destaca "la importància de crear aquest tipus de centres que atenen adolescents i joves en situació de vulnerabilitat"

Guardar

Una de les alqueries del carrer Olba a Marxalenes
Una de les alqueries del carrer Olba a Marxalenes

La Junta de Govern de Local aprovarà aquest divendres adscriure el conjunt d'alqueries situades al carrer Olba, al barri de Marxalenes, a les regidories de Servicis Socials i de Participació Ciutadana i Acció Veïnal perquè desenvolupen dos projectes: d'una banda, un nou centre d'atenció diürna d'inserció sociolaboral per a adolescents i joves, el que es coneix com a escola de segona oportunitat, de 30 places i, d'altra, un centre cívic.

Respecte a l'escola de segona oportunitat, la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha explicat que les persones beneficiàries seran els xiquets, xiquetes, joves i adolescents proposats pels equips d'atenció primària municipal del barri, o bé que s'hi deriven per l'Administració de Justícia com a mesura judicial imposada a una persona menor d'edat.

Hi haurà dos models d'atenció, el diürn de suport convivencial i educatiu, que atendrà la infància i l'adolescència fins als 18 anys, i el d'atenció diürna d'inserció sociolaboral, que atendrà adolescents de 14 a 18 anys i joves fins als 25 anys que, en el període de transició a la vida independent i autònoma, a causa de la situació de vulnerabilitat i dependència que pateixen, requereixen una atenció especialitzada.

Lozano ha indicat que "el centre durà a terme tasques per prevenir i intervenir en situacions de vulnerabilitat o risc d'exclusió social o desemparament". L'edil ha afegit que "serà un recurs destinat a proporcionar suport a les famílies i afavorir l'autonomia personal i la inclusió social de les xiquetes, xiquets i adolescents, en les diferents etapes del seu cicle vital".

El centre disposarà de 400 metres quadrats i s'estima un equip professional conformat per a voltant de deu persones tècniques de les disciplines de psicologia, educació social, treball social, magisteri i mestres de taller, a banda de personal d'administració i consergeria. El nombre de professionals s'ajustarà a les ràtios establides per la normativa per a la quantitat de places finalment autoritzades.

La regidora Isabel Lozano ha insistit en "la importància de crear aquest tipus de centres que atenen adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, risc, desemparament o en conflicte amb la llei i que els brinden suport psicosocial, educatiu i d'adquisició d'aprenentatges i coneixements bàsics d'oficis manuals".

Arxivat a:

Destacats