Confisquen a València 11 quilos de cocaïna rosa, la partida més gran requisada a Espanya

En l'operació s'ha detingut a un dels fugitius més buscats d'Holanda

Guardar

cocaina rosa
cocaina rosa

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la policia holandesa, ha detingut a un ciutadà holandés de 21 anys que estava reclamat per les autoritats del seu país per un homicidi ocorregut a Amsterdam en 2019 en el qual va posar fi a la vida d'un jove amb una arma de foc en un cèntric pàrquing de la ciutat europea.

Des d'aquell moment, l'individu ara detingut es va mantenir en parador desconegut, tornant a reaparéixer en la vida social holandesa després de la seua participació en un videoclip d'un conegut raper holandés.

L'Equip de Fugits de l'UCO comptava al principi amb la informació que situava al fugitiu a Barcelona, extrem que es va descartar. Diverses peces de la policia holandesa van portar als investigadors a buscar pistes sobre el parador d'aquest individu fins a Marbella, i fins i tot fins a Portugal, resultant aquests intents infructuosos.

No obstant això, a principis d'enguany, els agents van tornar a comptar amb indicis fiables que es podria trobar a la província de València, on finalment va ser localitzat en la capital.

UN ALTRE DETINGUT

Els agents van descobrir que aquesta persona s'ocultava al costat d'un altre individu holandés d'origen turc i vinculat directament amb l'organització turca d'extrema dreta 'Grey Wolves', coneguda pels seus vincles amb organitzacions criminals de diversos països europeus i ideològicament vinculada amb la idea supremacista del retorn a Europa de l'Imperi Otomà.

Es va corroborar que aquesta segona persona tenia forts vincles amb la introducció de drogues sintètiques a Espanya a gran escala, arribant a concloure que el domicili en el qual s'ocultaven aquestes persones podria ser usat com a magatzem de substàncies estupefaents.

Les autoritats holandeses es van traslladar fins a València per a assistir als investigadors de l'UCO en la cerca d'evidències.

COCAÏNA ROSA

En el registre, a més de la detenció de les dues persones, els agents van intervenir 300 quilos de MDMA, 3 d'heroïna i 11 de la coneguda com a 'cocaïna rosa', a més de 350.000 euros en efectiu, dues màquines per al comptatge de bitllets i diversos telèfons mòbils.

El 2CB és una de les noves substàncies psicoactives més esteses a Europa i Austràlia, i és comunament emprada en combinació amb altres drogues il·legals, en particular MDMA.

Tot això ha portat al fet que en alguns àmbits es catalogara com la "droga de l'alta societat" per la seua exclusivitat, donada la seua escassa disponibilitat i el seu elevat preu, ja que el preu de la 2CB pot aconseguir més de 100 euros per gram.

Aquesta aprehensió és la confiscació més gran d'aquesta droga al nostre país. El Jutjat d'Instrucció número 1 de València ha decretat presó incondicional sense fiança per als dos detinguts.

Destacats