Coneix en profunditat El Cedre de València

La Plaça del Cedre és una de les principals zones d’oci entre els joves

Guardar

www.facebook.com/vivelcedro
www.facebook.com/vivelcedro

El Cedre, un dels actuals barris de moda entre la gent jove, està situat dins del barri conegut com a Ciutat Jardí, pertanyent al districte d'Algirós, que deu el seu nom al fallit intent de convertir l'Avinguda Blasco Ibáñez i els seus limítrofs en una Ciutat-Jardí.

Dins d'este barri, la Plaça del Cedre és una de les més destacades per les nombroses oportunitats d'oci que oferix a persones de totes les edats. No obstant això, la seua proximitat amb la Universitat de València, ho ha convertit, en l'actualitat, en una zona molt concorreguda per universitaris i gent jove, que plena els locals durant tota la setmana.

Font: peterrock.es Font: peterrock.es

Esta zona de València es caracteritza, sobretot, pel seu ambient alternatiu on podràs trobar locals per a tots els gustos. Des d'extraordinaris locals per a sopar, com 'Peter Rock restaurante', famós per les seues impressionants hamburgueses de carn argentina, o 'Kaña Makan', que destaca per la seua cuina d'autor amb sabors exòtics, fins a una gran varietat de pubs o cafés per a prendre una copa, mentre escoltes bona música en un ambient amigable.

No obstant això, la qual cosa crida l'atenció d'estos locals és la capacitat de combinar l'oci amb la cultura. I és que, per exemple, en 'La Kasbah Tetería' pots degustar un espectacular te, mentre gaudixes d'un espectacle de dansa oriental. Però si eres més d'exposicions, en 'Café Tendur' podràs prendre una copa rodejat de diferents mostres de fotografia o pintura.

Però, l'oci i la vida nocturna que té lloc en esta zona de València, pot resultar, de vegades, molesta per als veïns. I és que l'Associació de Veïns i Veïnes de 'Ciutat Jardí' porten al voltant de 23 anys lluitant per aconseguir un major descans, eliminant el botellón dels seus carrers, així com reclamant un control sobre els horaris de tancament de les terrasses i establiments de la zona.

Font: facebook.com/vivelcedro Font: facebook.com/vivelcedro

Sol·licitar la zona ZAS, concentracions, casserolades o presentar denúncies han sigut algunes de les accions, que s'han dut a terme per esta associació, per a pal·liar els problemes que patixen els veïns dia a dia. Així i tot, tot seguix igual.

Des de l'Associació de comerciants i professionals de restauració 'Vive El Cedro', també s'han involucrat a defendre de manera conjunta els drets tant dels veïns, com els interessos dels comerços. Per este motiu, van crear, al seu dia, 'Gastrocedro' i 'Sona El Cedre', dues originals propostes d'oci, amb l'objectiu de convertir esta zona en un punt de referència, i demostrar que és possible una bona convivència entre els comerços, l'oci de qualitat, la cultura i el veïnat.

Arxivat a:

Destacats