Conclou la campanya 'Adopta una planta' amb la plantació de 1.465 plantes

Guardar

plantacion devesa
plantacion devesa

Un any després de l'inici de la campanya 'Adopta una planta' l'Ajuntament de València en fa un balanç positiu donada la participació de 252 persones voluntàries i el resultat final de 1.465 noves plantacions al bosc de la Devesa. "Conclou amb èxit una iniciativa que ha fomentat el coneixement i l'estima de la ciutadania pel gran patrimoni ambiental de què disposem a molt pocs minuts del centre de la ciutat de València", ha destacat el regidor de Conservació d'Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

La campanya ha comprés diverses fases, com ara la d'adopció que va arribar en gener de l'any passat fins i tot al mateix cor de la ciutat, gràcies a l'estand que va instal·lar el servici Devesa-Albufera a la plaça de l'Ajuntament dins del mercat agroecològic organitzat amb motiu de la celebració de la iniciativa #LaPlaçaPerAlPoble l'últim diumenge de cada mes. 2.100 plantes van ser adoptades en aquella jornada "de formació sobre els conceptes de la biodiversitat biològica i d'aproximació de la ciutadania als valors i la importància de la Devesa".

Durant cinc jornades diferents entre novembre de l'any passat i el darrer cap de setmana bona part d'eixes plantes, provinents totes elles dels vivers municipals del Saler, han sigut retornades al parc natural amb diverses plantacions. En total s'han plantat 1.465 plantes, 3.800 llavors i 200 esqueixos.

Entre els exemplars que ja creixen a la Devesa n'hi ha de boixos marins, margallons, aladerns falsos, llentiscles, murtes, aladerns i arçots oleoides. En concret, han sigut plantats en zones diverses com ara les dunes del final del carrer del Llobarro al Perellonet, El Saler, la zona de l'Arbre del Gos a Pinedo, el sector de la Devesa davant del poble del Saler i l'àrea recreativa del Muntanyar de la Mona.

"Fem un balanç molt positiu de totes aquestes iniciatives que serveixen per a incidir en la recuperació i preservació del nostre bosc més important i agraïm moltíssim la participació de tota la gent que ha col·laborat", ha afegit Campillo.

Arxivat a:

Destacats