Conclosa la urbanització dels horts urbans de la Rambleta

Guardar

huertos-rambleta
huertos-rambleta

La Regidoria de Parcs i Jardins ha finalitzat ja la urbanització dels horts urbans de la Rambleta, una superfície de més de 7.500 metres quadrats, que disposa de 54 horts urbans i 7 taules de cultiu. Es tracta d'«un projecte preciós i il·lusionant, que dota de més zones verdes el barri de Sant Marcel·lí», en paraules de la regidora Pilar Soriano.

L'actuació ha suposat una inversió de més de 150.000 euros (exactament 154.380 €), i ha permés disposar de quatre zones diferenciades: la zona principal, destinada als bancals i taules de cultiu; l'esplanada d'accés, compartida amb el Molí del Tell; una zona de servici al costat del molí, en la qual se situa un safareig per al reg per inundació, i una àrea per a l'intercanvi de productes agrícoles i la socialització de les persones usuàries dels horts.

Els horts se situaran en la part més a l'oest del parc i del Molí del Tell, i compartiran l'accés per l'esplanada situada en la part nord de l'antic molí. S'han habilitat paviments de terra de morter amb vorades de formigó en els vials i els escocells i una xarxa de reg definida per séquies de lloses i blocs de formigó esquerdejats amb morter de ciment. El drenatge de l'aigua procedent dels horts es realitzarà per mitjà de tubs perforats i les aigües sobrants evacuaran a la xarxa de reg del parc de la Rambleta. La bassa és de formigó armat i permetrà que l'aigua guanye cota per a poder regar per gravetat: l'aigua es rep bombada des del pou de subministrament del mateix parc.

Quant a les set taules de cultiu, són de 3.50 x 1.50 x 0.80 metres de fusta de pi, amb un contenidor de 50 cm de profunditat i nou potes de fusta. Hi haurà 61 baguls de resina amb unes dimensions de 58 x 119 x 40 centímetres, amb un sistema de tancament amb cadenat per a emmagatzemar utensilis de cultiu.

La regidora de Parcs i Jardins i delegada de l'Àrea de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha explicat que els horts urbans «són una alternativa d'oci saludable per a tot el veïnat interessat en una activitat històrica i tradicional a la nostra ciutat, com és l'agricultura, i incideixen en dos aspectes que entenem que són fonamentals, com la convivència i la sostenibilitat».

La regidora ha recordat que en l'actualitat «estan resolent-se els últims tràmits d'adjudicació dels horts urbans de Malilla i després s'abordaran els de la Rambleta». Com és conegut, poden aspirar a la concessió de la gestió d'un espai d'horts urbans les entitats legalment constituïdes i incloses en el Registre Municipal d'Associacions.

Arxivat a:

Destacats