Concentració feminista a les portes d'Indiana en rebuig a l'agressió sexual

Més de 300 dones es van concentrar a la porta de la discoteca a partir de les 23.59 del dijous

Guardar

indiana_discoteca
indiana_discoteca

Centenars de dones es van concentrar el passat dijous a la porta de la discoteca Indiana, al carrer Sant Vicent Màrtir, a la ciutat de València, per a protestar en contra de la violació grupal que va patir una jove el diumenge al matí a l'interior del local.

Han sigut més de 300 dones les que s'han concentrat a partir de les 23.59 a les portes del local en senyal de rebuig als fets ocorreguts i en solidaritat amb la víctima. Per part de la discoteca, segons han publicat a les xarxes socials i en un cartell a la porta, els propietaris han decidit tancar aquest dijous el local "en solidaritat amb la víctima i com a repulsa a les agressions sexuals".

Durant tot el dia del dijous va circular la convocatòria per les xarxes socials acompanyada d'un cartell on es podia llegir: "En rebuig de la violació ocorreguda i silenciada a la discoteca" i "Si ens toquen a una, ens toquen a totes".

Agressió sexual el passat diumenge

El passat diumenge 29 de setembre es va fer viral per Whatsapp un àudio d'una xica explicant que la nit anterior una jove havia patit una agressió sexual a la discoteca valenciana Indiana. Segons els fets, la víctima anava direcció als banys quan uns jóvens, dos xics de 22 i 25 anys, es van apropar i se la van endur a la força fins a la porta d'entrada dels banys.

Els sospitosos arraconaren a la jove contra una paret i la van agredir sexualment, mentre la retenien en contra de la seua voluntat. Els policies acudiren ràpidament al lloc, on van trobar a la jove molt nerviosa i plorant. A continuació, van detenir als dos joves com a presumptes autors del delicte d'agressió.

Responsabilitat de la discoteca

Segons la víctima i les seues amigues, cap treballador de la discoteca la va ajudar a pesar d'haver presenciat l'acte i dels crits notables que la jove emetia, i que ara els propietaris de la discoteca estan tractant d'invisibilitzar els fets.

Des de la gerència de la discoteca, es lleven responsabilitat al·legant que cap dels treballadors, ni personal de seguretat ni netejadores, va observar res estrany i que, del cas contrari, hagueren intervingut. Segons el comunicat emés per la companyia, "Els treballadors no presenciaren tals fets i, per tant, no van ometre el deure d'auxili al qual s'al·ludeix".

Al comunicat s'afirma també: "Condemnem qualsevol classe de violència o conducta contra la llibertat sexual i vam mostrar el nostre ferm compromís per evitar aquest tipus de conductes en el local".

Destacats