Concedeixen a Rita Barberá la 'Llave de Oro del Municipalismo'

És la segona ocasió que es realitza aquesta distinció de la FEMP

Guardar

Rita_Barberá
Rita_Barberá

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), després de valorar la trajectòria de la exalcaldessa de València i senadora, Rita Barberá, ha decidit concedir-li, a títol pòstum, la 'Llave de Oro del Municipalismo', en aplicació del Reglament d'Honors i Distincions de la Federació.

Un reconeixement no solament als seus vint-i-quatre anys al capdavant de l'Ajuntament de València, sinó també, tal com afirma la FEMP, als dos mandats, entre els anys 1995 i 2003, en els quals Rita Barberá va ser la presidenta d'aquest organisme supramunicipal.

És la segona vegada que es concedeix aquesta distinció, quan al juliol del 2015, se li va atorgar la 'Llave de Oro' a Pedro Aparicio, el primer president d'aquesta Federació. Un reconeixement que serà lliurat hui pel president de la FEMP, Abel Caballero, en un acte institucional al qual està previst que assistisca l'actual President del Govern, Mariano Rajoy, i que suposa, encara que a títol pòstum, un agraïment a tots els anys que va dedicar a la política.

Rita Barberá

Rita Barberá va nàixer en 1948. I des que va saltar a la política, la seua figura sempre ha estat relacionada amb el Partit Popular, al que es va dedicar en cos i ànima. Va estar afiliada a Alianza Popular (AP), i al partit que li va succeir (PP) durant 40 anys, fins que en 2016 es va donar de baixa.

Durant 24 anys va ser alcaldessa de València, diputada per València en les Corts Valencianes entre 1983 i 2015 i, finalment, senadora per designació autonòmica des del 2015. Tota una vida en política, en la qual no solament va guanyar seguidors, sinó també molts detractors tant per les seues decisions, com pels suposats casos de corrupció que la van esguitar.

El 23 de novembre de 2016, Rita Barberá moria, als 68 anys d'edat, en un hotel de Madrid, a causa d'un atac al cor, quan estava immersa en la recerca del Cas Taula.

Arxivat a:

Destacats