Compte enrere per al Carnestoltes de Russafa

Guardar

carnaval-ruzafa
carnaval-ruzafa

La huitena edició del Carnestoltes de Russafa arriba aquest dissabte a València amb més de 60 grups participants i més de 2.000 persones. Amb el lema La cultura tot lo cura, aquesta celebració, coordinada per Jarit Associació Civil entre d'altres i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, serveix com a punt de trobada i de diàleg entre veïnat i nouvinguts. La cercavila recorrerà els carrers més destacats del barri a partir de les 17 hores.

"Les festes són un motor cultural i econòmic, però també són un motor de cohesió social. El Carnestoltes de Russafa, que està reviscolant amb força, té una gran capacitat d'inclusió", ha exposat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, junt amb representants de Jarit Associació Civil. "Este Carnestoltes promou el diàleg i la convivència entre la població, fomenta el desenvolupament comunitari i la interculturalitat del barri", ha destacat Fuset.

El passacarrer del Carnestoltes arrancarà el dissabte, a les 17 hores, al parc Manuel Granero, per continuar per Filipines, Literat Azorín, Sueca i Dénia, i finalitzar a Cuba, on hi haurà un jurat format per persones de diversos sectors que el dia 3 de març farà l'entrega de premis. La festa del Carnestoltes d'aquest dissabte continuarà posteriorment fins a les 23 hores.

Des de Jarit Associació Civil han destacat la importància del Carnestoltes com a projecte conciliador i espai de convivència entre els veïns i les veïnes, a més de funcionar com a eina de recuperació de la memòria històrica del barri, ja que aquesta festivitat se celebrava a la ciutat des de finals del segle. Neus Company, membre de l'associació, ha subratllat la necessitat "d'aquest espai de reflexió col·lectiva" on es fomenta una cultura popular i es qüestiona la cultura dominant i els conceptes establerts.

Paral·lelament al Carnestoltes i fins al 3 de març es pot visitar l'exposició d'Enric Gimeno 'El Yo dividido' en el Mundo 26 (carrer de Puerto Rico, 26). Així ho ha recordat Papa Balla, membre de Jarit i vicepresident del Consell Local d'Immigració i Interculturalitat de l'Ajuntament, qui també ha animat a participar en el passacarrer d'aquest dissabte. A la roda de premsa també ha participat Sonia Choque, membre de l'associació, que ha explicat la funció del Carnestoltes de Russafa en el foment del desenvolupament comunitari i la interculturalitat.

Arxivat a:

Destacats