Compromís proposa desclassificar un terç del terreny del PAI de Benimaclet i reduir edificabilitat

Guardar

ribo_pai_benimaclet
ribo_pai_benimaclet

Representants de Compromís per València han presentat a associacions i veïns de Benimaclet una proposta alternativa per a la tramitació, la reordenació i la gestió del PAI de Benimaclet que demana la desclassificació d'un terç del terreny del PAI i reduir l'edificabilitat.

El regidor Giuseppe Grezzi i la diputada Papi Robles, entre altres, s'han reunit amb membres de la plataforma Cuidem Benimaclet i de l'associació de veïns i veïnes del barri. Allí, els han reafirmat la voluntat de Compromís de "no admetre a tràmit l'alternativa tècnica presentada per l'agrupació d'interés urbanístic liderada per Metrovacesa".

Segons ha indicat la coalició en un comunicat, s'ha presentat una alternativa "que respecta l'horta existent, que planteja la desclassificació d'un terç del terreny i la gestió directa, que aposta per la col·laboració contínua amb el veïnat i que proposa reduir edificabilitat amb una mescla de tipologia d'habitatges que introduïsca cases de poble a continuació de la trama urbana del barri antic de Benimaclet".

"El nostre model és el d'horta-ciutat/ciutat-horta, un model de transició entre els dos ecosistemes en el qual l'horta tinga protagonisme, sobretot en parlar d'un dels pocs entorns amb horta dins de la ronda", han explicat els representants de Compromís per València.

Des de Compromís han defensat que "les successives converses que hem anat mantenint amb la ciutadania es traduïren en una proposta alternativa que incloga les reflexions, les propostes tècniques i els números derivats de tot eixe diàleg previ".

Així, la proposta planteja que de la superfície del sector del PAI de Benimaclet un terç siga per a xarxa primària-ronda (perquè ja existeix); un terç, per a sòl urbanitzable programat, i l'altre terç, per a horta. Per tant, "el sector es redelimita i baixen els costos d'urbanització, amb la qual cosa el promotor continua mantenint beneficis, es minimitza el cost per a l'Ajuntament i el veïnat ix guanyant amb horta que, de fet, ja estan cuidant".

GESTIÓ DIRECTA

La proposta suggerida es basa en la gestió directa a l'empara de l'article 113.1 de la LOTUP, que indica que la condició d'urbanització prioritàriament haurà d'assumir-la la mateixa administració, no havent-hi per tant l'obligació de fer-ho per gestió indirecta.

Es contempla dur-ho a terme a partir del Pla Especial de l'àrea funcional 18, la de Benimaclet, que inclou la part de reforma interior del barri i la part del sector urbanitzable, tot amb la redelimitació esmentada, han precisat des de la coalició.

"Amb aquesta trobada hem volgut definir tres elements de la proposta alternativa: com està la tramitació del PAI i quins són els nostres objectius en línia amb els expressats pel veïnat, amb una anàlisi de la responsabilitat patrimonial i dels drets expropiatoris; com pot ser l'alternativa de reordenació que volem consensuar amb la Delegació d'Urbanisme i, principalment, amb el veïnat (i també es convidarà a Metrovacesa perquè, com es fa en moltes ciutats europees, la promotora treballe directament amb el veïnat que viu en la zona, i així propiciar un consens; i establir el procés o full de ruta, en aquest cas a través del Pla Especial", han agregat.

Arxivat a:

Destacats