Compromís demana al govern la reciprocitat de totes les televisions públiques autonòmiques

Guardar

baldovi_congreso
baldovi_congreso

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una iniciativa perquè el Govern faça efectiva la reciprocitat de totes les cadenes de televisió públiques autonòmiques en el conjunt de l'Estat.

L'objectiu de la proposta és millorar la cohesió interterritorial i protegir i promoure el pluralisme cultural i lingüístic de l'Estat aprofitant una inversió publica que ja s'està realitzant des de pràcticament tots els governs territorials.

Actualment només és possible accedir a les televisions públiques a través d'internet i plataformes de pagament, el que contribueix encara més a la fractura digital, tant en l'àmbit socioeconòmic, com generacional.

Per a Baldoví: "Si volem una societat més unida, hem de possibilitar que qualsevol persona puga tindre accés a la informació de proximitat, a la programació lligada a la seua terra i als continguts audiovisuals en la seua llengua. Es tracta d'aprofitar els recursos que ja tenim per fer que totes les persones que han canviat de territori se senten més a prop de sa casa".

"Les televisions autonòmiques són claus per al reconeixement de la diversitat cultural, territorial i lingüística i el foment de la convivència a través dels mitjans audiovisuals, tal com recomana la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries i recull la legislació espanyola en la Constitució i en la Llei General de la Comunicació Audiovisual".

Aquesta proposta va arribar a les Corts Valencianes de la mà de la diputada de Compromís Nathalie Torres i va ser aprovada amb els vots dels partits del Botànic el dia 31 d'octubre de 2019.

Arxivat a:

Destacats