Comencen les obres en el Passeig de l'Albereda per a cobrir els col·lectors

Guardar

Colector- Alameda
Colector- Alameda

El regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, ha anunciat el començament de les obres per a cobrir els col·lectors del Passeig de l'Albereda, així com l'acabament de la renovació dels col·lectors dels carrers Gravador Esteve, Navarro Reverter i General Gil Dolz.

El Servei del Cicle Integral de l'Aigua ha abordat la renovació de diferents col·lectors de la ciutat, després de realitzar els pertinents treballs d'inspecció, a través dels quals s'ha descobert que una gran quantitat de materials sòlids –a més de les tovalloletes higièniques- provocaven l'obstrucció de la zona d'influència del Col·lector Nord. El conjunt de les actuacions té un pressupost de 343.000 euros i un termini d'execució de sis mesos.

«Als carrers Gravador Esteve, Navarro Reverter i General Gil Dolz, els col·lectors estaven en molt mal estat, ja que eren caixers antics que presentaven buits i ensulsiades pels quals entraven arena i altres sediments», ha assegurat el regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià.

D'altra banda, aquesta setmana han començat les obres en el Passeig de l'Albereda per a substituir l'actual canal per una rigola. L'objectiu d'aquesta mesura és impedir l'entrada de materials i millorar el drenatge de la zona. Així mateix, les actuacions no afecten la zona enjardinada ni incideixen en la pedra calcària, adoptant-se mesures de protecció perquè la maquinària no la danye.

Les obres consisteixen en la substitució del vell caixer per una canonada de polietilé d'alta densitat de 800 mil·límetres. D'aquesta forma, la renovació de l'antic col·lector pretén reduir les tasques de manteniment associades i, atés el seu mal estat, l'aportació de sediments al sistema del Col·lector Nord, evitant així nous embossos.

El regidor Vicent Sarrià ha comentat que «s'està realitzant un esforç molt important en la millora de la xarxa de sanejament de la ciutat, amb l'objectiu d'evitar molèsties per als veïns, reduir costos de manteniment, així com prevenir problemes mediambientals».

Arxivat a:

Destacats