Comencen les obres de remodelació del jardí del carrer de Manuel Simó

Guardar

0305 Parc Manuel Simó 1
0305 Parc Manuel Simó 1

Aquest dilluns comencen les obres de remodelació del jardí del carrer de Manuel Simó i de renovació del parc infantil situat en aquest espai, que suposen una inversió de 102.000 euros. Així ho ha anunciat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha recordat que es tracta d'una actuació que s'executa en el marc dels Pressupostos Participatius, és a dir, decidida i votada pel veïnat.

«A partir de la setmana que ve tancarem aquest jardí per un període de dos mesos, que és el termini d'execució previst de les obres; i quan tornem a obrir-lo serà un jardí totalment renovat i adequat per a totes les xiquetes i xiquets del barri, a més de per a totes les persones que vulguen gaudir d'aquesta zona verda», ha afirmat el vicealcalde, Sergi Campillo.

L'actuació es desenvoluparà sobre una superfície de 690 metres quadrats. L'empresa responsable de les obres és Bertolín SAU, adjudicatària del projecte amb un pressupost de 102.738,86 € (IVA inclòs). Tal com ha explicat el vicealcalde i delegat d'Ecologia Urbana, el projecte de remodelació del jardí inclou la retirada dels fanals existents, que seran substituïdes per tres noves columnes amb dues lluminàries cadascuna del tipus LED, i la renovació dels camins amb llast i acabat amb terra morterenca. Així mateix, s'ampliaran els escocells, que actualment mesuren 1,5 x 1,5 metres (passaran a ser d'1,5 x 3 metres), i s'implantarà reg localitzat (inundadors) i automatitzat, atés que actualment no existeix xarxa de reg. Finalment, es preveu substituir els bancs antics per noves unitats.

Quant a la zona de jocs exterior als camins, es reinstal·laran els jocs infantils, una vegada recuperats: dos jocs, balancins de molls i un gronxador de fusta amb dos seients, un d'ells adaptat a persones amb diversitat funcional. A més, la zona central de jocs, composta de dos monticles, un d'ells amb tub d'acer passant i tobogan, estarà dotada d'un paviment de seguretat continu, que permet esmorteir les possibles caigudes. Sobre aquest paviment s'instal·larà a més un tobogan d'acer inoxidable doble, i esglaons d'accés al cim del monticle. Tot això es completarà amb la instal·lació de cartells normalitzats.

TROBADA EN LA ROSA DELS VENTS

Finalment, es preveu construir una rosa dels vents, amb formigó desactivat, formigó imprés i llamborda, amb la idea que aquesta siga una zona de reunió. Per a la seua habilitació s'utilitzaran troncs, que seran subministrats per les tales realitzades per l'Ajuntament. El parc es tancarà íntegrament mitjançant clos (actualment el tancament és incomplet).

«L'Ajuntament inicia ja l'actuació en aquest jardí situat al carrer Manuel Simó, que inclou la renovació també del parc infantil: millorarem completament totes les zones verdes i de passeig, i els espais de jocs infantils, de manera que tindran elements d'esbarjo accessibles per a xiquets i xiquetes amb totes les capacitats», ha conclòs el vicealcalde, Sergi Campillo.

Destacats