Comença la restauració del cadafal de la Mare de Déu dels Desemparats

Ceballos i Sanabria són els encarregats de restaurar el cadafal i es construirà una estructura nova en la part inferior

Guardar

Vestidors de la Mare de Déu en l'Ofrena de València, vestint el cadafal
Vestidors de la Mare de Déu en l'Ofrena de València, vestint el cadafal

L'Ofrena 2024 comptarà amb un renovat cadafal de la Mare de Déu dels Desemparats. L'Ajuntament de València ha anunciat que ja ha començat la restauració d'aquest conjunt escultòric figuratiu de la Geperudeta amb una inversió de 18.000 euros i Ceballos i Sanabria seran els encarregats de renovar-lo.

El que és un dels elements més simbòlics de la festa josefina es trobava deteriorat, per la qual cosa el regidor de Falles, Santiago Ballester, ha destacat que restaurar-lo era "un compromís" del nou equip de govern per a "retornar-li l'esplendor i dignificar el conjunt que representa una de les icones més característiques de la ciutat". I és que cada 17 i 18 de març reuneix milers de fallers i falleres, que entreguen el seu ram a la patrona per a confeccionar el mantell floral.

La restauració del cadafal té un pressupost de 18.000 euros i es farà càrrec el taller de Ceballos i Sanabria. D'una banda, es restaurarà el mateix cadafal, i per un altre es construirà una nova estructura en la part inferior. En concret, el projecte pretén millorar iconogràficament la visió de la Verge i establir un mètode de treball que impedisca l'oxidació, emprar pa d'or per a l'orfebreria en substitució de la purpurina actual i retornar la qualitat de les superfícies i carnacions de la peça.

Respecte a la nova part inferior, Ballester ha explicat que es construirà una estructura completament nova: "Es faran els arnesos, argolles i tot el necessari per a poder fer treballs en altura, que és el que faran els seguidors de la Verge dels Desemparats".

El responsable de Falles ha subratllat que "tal com es va comprometre l'alcaldessa, María José Catalá, l'Ajuntament treballarà perquè les tradicions i els senyals d'identitat valencianes tornen a tindre el tractament que mereixen". Així, ha recordat que "la Senyera ha tornat a entrar en la Catedral per a commemorar el Tedèum del 9 d'Octubre de manera oficial, per Nadal el Betlem municipal tornarà a estar en la plaça de l'Ajuntament i també es recuperarà la col·locació de la tradicional Creu de Maig a la porta principal del consistori".

Els treballs de restauració estaran finalitzats abans de l'inici de les Falles el març de 2024, per la qual cosa es podrà celebrar amb normalitat un dels actes més destacats i emotius, l'Ofrena, segons les previsions de l'Ajuntament.

Destacats