Comença la tramitació del Pla Especial de Protecció de Blasco Ibáñez

Guardar

0126 Gómez amb Mestre
0126 Gómez amb Mestre

La Universitat de València ja ha presentat el Pla Especial de Protecció dels Béns de Rellevància Local del Campus Blasco Ibáñez de la Universitat de València (PEPBRL-UV) que defineix i ordena urbanísticament el règim de protecció i intervenció en els elements declarats BRL en aquest àmbit, del qual és titular la Universitat de València, i del seu entorn. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha informat sobre l'inici de la tramitació del Pla, després de la reunió mantinguda amb la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre.

«A partir d'aquest moment a l'Ajuntament de València comencem el tràmit administratiu del Pla», ha anunciat Gómez, qui s'ha referit a altres assumptes també abordats en la trobada, com l'«impuls d'un districte innovador en Vara de Quart». «Des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana volem posar en marxa un procés de reconversió del polígon Vara de Quart en un Districte Innovador que aprofite totes les seues potencialitats i done resposta a les necessitats de la ciutat i de la nova economia del coneixement», ha explicat la vicealcaldessa.

En aquest procés, «la Universitat de València serà un dels actors imprescindibles perquè volem que les nostres universitats públiques s'impliquen al costat de l'administració i als agents socials i econòmics en aquest projecte; i per això formaran part del Pla director que estem gestionant, perquè la visió de la universitat quede patent en eixe model de ciutat que estem impulsant, amb el qual volem diversificar i potenciar el sector innovador a la ciutat», ha afegit.

D'altra banda, Sandra Gómez ha destacat la voluntat de l'Ajuntament perquè les universitats «s'impliquen també en els treballs que estem desenvolupant per a presentar subvencions i projectes a fons europeus». En eixa línia, ha explicat la constitució d'un grup d'infraestructures en el marc dels treballs que s'estan desenvolupant d'Agenda Urbana: «volem que les universitats també estiguen presents per a prioritzar aquells projectes que volem presentar de cara a la sol·licitud dels fons europeus», ha apuntat.

A més, la vicealcaldessa ha informat que l'Ajuntament de València ja ha concedit llicència d'obres a la Universitat de València per a dur a terme la rehabilitació del Col·legi Major Lluís Vives, un edifici catalogat com a Bé de Rellevància Local, BRL, dissenyat per l'arquitecte Javier Goerlich en 1935, que es convertirà en el nou Espai Lluís Vives. Gómez ha destacat la col·laboració entre les dues institucions per a tirar endavant projectes molt importants per a la comunitat universitària valenciana.

Per part seua, la rectora de la UV, Mavi Mestre, ha reafirmat el compromís de la Universitat de València amb el patrimoni històric i artístic de les i els valencians, i ha destacat que la UV «és el resultat de generacions de persones compromeses amb la ciència i el coneixement, i ha acumulat uns sabers i patrimoni que hem de preservar, conservar, actualitzar i posar a la disposició de la societat per al compliment de les funcions universitàries».

Destacats