Comença la neteja de zones comunes d'immobles d'Orriols per a millorar les condicions de salubritat i higiene

L’alcalde, junt amb el vicealcalde, Sergi Campillo, comprova la marxa del dispositiu de neteja, que compta amb la col·laboració de l’Àrea de Protecció Ciutadana

Guardar

Neteja immobles d'Orriols
Neteja immobles d'Orriols

L'Ajuntament de València ha realitzat hui la primera neteja d'immobles a Orriols per garantir les condicions de salubritat i higiene al barri. Està previst intervindre en els pròxims dies en 14 patis afectats per la dispersió de la propietat, l'absència de comunitats de propietaris, l'ocupació parcial o altres situacions anàlogues. Se seguix un protocol elaborat per la Regidoria de Residus Urbans i Neteja de l'Espai Públic per tal d'escometre els treballs de manera immediata. L'alcalde, Joan Ribó, acompanyat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha comprovat aquest matí el dispositiu, que s'ha posat en marxa a iniciativa de la mesa de treball d'Orriols, constituïda entre les regidories i representants de les entitats ciutadanes amb el compromís de millorar la situació de la zona. Ribó ha agraït la col·laboració del veïnat i ha assegurat que "a poc a poc anem donant resposta a les necessitats del barri".

L'alcalde ha destacat "el protocol de neteja de zones comunes de determinades vivendes que es troben en una situació precària a causa d'ocupacions i que ens havia demanat el veïnat". Es tracta "d'un treball que anem fent per millorar la situació del barri, un treball que duem a terme conjuntament amb els veïns per part de l'Ajuntament, i un treball que ens sembla imprescindible per a una millora general de les condicions de vida de la gent que viu en aquest barri".

Segons el protocol, la brigada municipal accedeix a l'immoble després d'haver contactat amb les persones propietàries o residents, i amb l'assistència de la Policia Local. Si es troben plagues, el Servici de Residus ho comunica al Servici de Sanitat perquè actue sobre el focus. En cas que no s'obtinguen facilitats per entrar, l'Assessoria Jurídica activa els tràmits per eliminar les traves. Així mateix, es posarà en coneixement de Benestar Social aquelles circumstàncies que requerisquen la intervenció dels servicis socials. L'Ajuntament assumeix el cost dels treballs.

Per la seua part, el vicealcalde, Sergi Campillo, ha incidit que és "una mesura excepcional" i, "de no efectuar-se de manera immediata, pot agreujar la situació". Per això, "des de l'àmbit de les competències de la vicealcaldia, i en el marc de les actuacions de salubritat dels immobles que es poden gestionar des del Servici de Gestió de Residus, s'han adoptat estes mesures per actuar de manera immediata". Campillo ha subratllat que s'ha dissenyat el protocol "després de la petició veïnal que en algunes finques amb alguns immobles ocupats s'estava produint una brutícia acumulada de les zones comunes", de manera que "anem a netejar totes les zones que els veïns, en la plataforma d'entitats d'Orriols amb què ens reunim mensualment, ens van exigir". Açò és, en paraules del vicealcalde, "una mostra més de la voluntat de l'equip de govern municipal per posar fi a un dels problemes més importants i més reclamats per part dels veïns i les veïnes del barri".

Els operaris de la brigada acudixen acompanyats d'agents de la Policia Local. En este sentit, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha posat en valor "el treball que està desenvolupant la Policia Local a Orriols" i, en concret, "la coordinació des de la sisena unitat de districte per dur a terme este pla d'actuació conjunt amb el servici de neteja". L'edil ha recordat les actuacions "en matèria de pisos ocupats" i el "reforç de la seguretat també en coordinació amb la Delegació de Govern". "Estem sumant esforços entre totes les àrees de govern i les administracions per donar resposta als problemes dels veïns i veïnes d'Orriols", ha assenyalat Cano, qui ha agraït "totes les regidories la implicació i el treball conjunt i coordinat".

El dispositiu que ha entrat en funcionament aquest dilluns sorgeix a iniciativa de la mesa de treball d'Orriols, el grup de coordinació constituït a finals de setembre per responsables de diverses regidories i representants de les associacions i entitats del barri, el qual es reuneix mensualment per posar en comú impressions i comprovar les necessitats de la zona.

 

 

 

Destacats