Comença la conversió en zona de vianants de l'entorn del mercat de Sant Pere Nolasc

El projecte es completa amb la rehabilitació del mercat «i la seua recuperació com a centre neuràlgic de la ciutat»

Guardar

0129 Sandra i Galiana Obres renovació Pere Nolasco (3)
0129 Sandra i Galiana Obres renovació Pere Nolasco (3)

Les obres de conversió en zona de vianants de l'entorn del mercat de Sant Pere Nolasc, en el barri de Morvedre, començaran en unes dues setmanes. L'Ajuntament invertirà quasi 400.000 euros (concretament, 394.434,30 €) en aquesta intervenció urbanística, que s'executarà en un termini de tres mesos. L'actuació, que «s'emmarca en la política de revitalitzar els espais públics urbans», afectarà els carrers Convent, Mateu Escrivà i Santa Isabel. Permetrà la recuperació de 1.900 metres quadrats per a la ciutadania. El treball es completarà amb l'obertura d'una nova via, paral·lela al carrer Nador, i amb la creació d'una zona verda que connectarà el mercat amb el carrer Sagunt. Finalment, s'executarà la rehabilitació i obertura d'aquest centre neuràlgic de la ciutat.

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i el regidor de Comerç, Carlos Galiana, han visitat hui aquesta zona, i han informat dels treballs «necessaris per a millorar-ne la mobilitat i l'accessibilitat, i per donar solució urbanística a les demandes veïnals, plasmades en el procés participatiu DecidimVLC 2018, mitjançant el qual la ciutadania va triar part de les inversions de ciutat».

Les obres contemplen, entre altres treballs, la demolició de totes les voreres, i la retirada de les rajoles existents, per a substituir-les per noves hidràuliques, amb materials antilliscants. La zona destinada actualment a la calçada també es pavimentarà, quedant destinada al trànsit per als vianants. D'altra banda, també es realitzaran labors de millora del sanejament i drenatge d'aigües, així com de l'enllumenat i de la senyalització.

La regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha explicat que aquesta actuació «permetrà la recuperació d'un dels espais més importants del barri de Morvedre, que era un centre neuràlgic i de trobada dels veïns i veïnes i s'ha convertit en un espai degradat, donat el progressiu abandó que ha patit durant els últims anys». «Però en aquest mandat –ha aclarit- prioritzarem la recuperació d'aquest entorn amb diverses actuacions».

Després de donar compte de la primera d'aquestes, que és la conversió en zona de vianants de l’entorn del mercat, ha aclarit que l'Ajuntament estudia l'aprovació de l'expropiació d'unes finques que es troben en unes parcel·les qualificades urbanísticament com a zona verda. Així, ha conclòs, «quan es duga a terme eixa actuació, en eixe espai s'executarà un jardí que connectarà el mercat de Sant Pere Nolasc amb el carrer Sagunt».

Per la seua part, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha ressaltat que les obres de conversió en zona de vianants «s'emmarquen en l'aposta del govern local de revitalitzar els mercats com a centres neuràlgics dels barris, tal com ha ocorregut amb el de Rojas Clemente. Algirós i ocorrerà en el Cabanyal»

«Quan revitalitzem un mercat i el seu entorn es produeix una ona expansiva, i es revitalitza el barri i el comerç del barri», ha assegurat l'edil després de recordar que el mercat de Sant Pere Nolasc, «està totalment abandonat, amb només una parada de venda».

Segons el projecte bàsic de rehabilitació aprovat el mes de desembre passat, «el mercat mantindrà la seua estructura original (de 1900) i el seu caràcter comercial, i a més es recuperarà com a espai de relació i trobada del veïnat i de la ciutat, en general», ha conclòs Galiana.

Destacats