Comença la campanya d'informació sobre els informes d'avaluació dels edificis

Guardar

Valencia
Valencia

L’Ajuntament ha començat una campanya d'informació perquè els propietaris d'immobles coneguen l'Informe d'Avaluació dels Edificis (IEE) i les obligacions que el mateix comporta.

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha explicat que el IEE avalua diversos aspectes dels immobles. D'una banda fa un diagnòstic de l'estat de conservació de l'edifici, assenyalant les patologies existents, les seues possibles causes i les mesures necessàries per a assegurar la seua estabilitat, seguretat, estanqueïtat i consolidació estructural. D'altra banda s'avalua les condicions bàsiques d'accessibilitat universal i no discriminació de les persones amb mobilitat reduïda per a l'accés i utilització de l'edifici. Finalment, es realitza la certificació energètica de l'edifici i es proposen millores per a reduir el consum d'energia.

Este informe és obligatori per a tots els edificis de més de 50 anys, els edificis catalogats, així com edificis els titulars dels quals pretenguen acollir-se a ajudes públiques per a escometre obres de conservació, accessibilitat universal o eficiència energètica. Té una validesa de 10 anys, període després del qual cal procedir a la seua renovació. Ho poden realitzar arquitectes/as i arquitectes/as tècnics/as.

“L'objectiu és que la gent prenga consciència de la importància per a la seguretat d'un correcte manteniment dels edificis, i que s'arribe a un nivell de compliment i conscienciació similar al de la ITV dels vehicles”, ha comentat Sarrià.

Per a la campanya s'han realitzat cartells i 3000 tríptics a repartir a través de l'ajuntament i les Juntes Municipals, cartelleria distribuïda per la ciutat en els espais publicitaris (MUPIS), així com la inserció d'un bàner en la web municipal que enllaça amb el catàleg de tràmits municipals per a obtenir informació.

Arxivat a:

Destacats