Comença l'habilitació d'una nova zona de socialització per a gossos al Parc de l'Oest

Guardar

parque-oeste
parque-oeste

La regidoria de Parcs i Jardins, a través de l'Organisme Autònom de Parcs i Jardins, ha iniciat l'habilitació d'una nova zona de socialització per a gossos en el Parc de l'Oest. Segons les previsions de la Regidoria, l'espai d'aproximadament 1.150 metres quadrats, estarà acabat en un mes.

«A València estem apostant per parcs en els quals hi ha reservat i separat convenientment un espai perquè els gossos puguen gaudir d'un passeig divertit i fora de l'habitual, on puguen córrer i fer exercici sense interferir a la resta d'usuaris del parc. Ara estem traslladant aquest concepte en el Parc de l'Oest», ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

De moment, s'ha dut a terme el tancament de la zona per a gossos en l'espai on conflueix l'avinguda del Cid amb el carrer Enguera. Queda pendent la instal·lació de la font per als gossos i la col·locació de papereres i bancs, així com el cartell informatiu que assenyala la zona.

«Aquesta actuació s'emmarca dins del projecte de remodelació del jardí, que està projectat en 3 fases i que ens ha permés repensar el parc i distribuir els seus usos, donant servici a les necessitats de les persones propietàries de gossos en aquesta zona de la ciutat», ha dit la regidora Soriano.

HORARI LIMITAT A L'APERTURA DEL PARC

Des de la regidoria de Parcs i Jardins s'ha informat que l'horari d'ús de la zona de gossos estarà limitat a l'horari d'obertura del Parc de l'Oest, ja que es troba dins del jardí i les seues condicions d'ús aniran lligades a les seues normes.

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria de Parcs i Jardins, ha incrementat en els últims tres anys les zones de socialització per a gossos a València amb 19 nous espais d'aquestes característiques, i n'ha remodelat 11 que ja existien, als que cal sumar ara el del Parc de l'Oest.

Així mateix, n'hi ha tres previsions més. L'Ajuntament té redactats projectes de noves zones de socialització per a gossos en la plaça Magúncia (al barri de Tres Forques), a la Malva-rosa i a Torrefiel.

CANVI DE MODEL

L'Ajuntament aposta per aquesta modalitat enfront d'altres models, com els antics "pipi-cans". Soriano ha explicat que abans es feien espais molt reduïts, de dos o tres metres quadrats, «que tenien l'única funció de concentrar les restes orgàniques dels animals i, per això, els gossos no entraven, perquè no són gens atractives per a ells». Les noves àrees de socialització per a gossos «són espais amplis, on els propietaris i els gossos interactuen, juguen i creen vincle», ha afegit.

Arxivat a:

Destacats