Comença en Nou Moles el primer taller d'hort inclusiu en el primer parc infantil i universal de València

“Volem convertir els horts urbans en un senyal d'identitat de la jardineria valenciana”

Guardar

1227-sarria-hort-urba
1227-cocemfe-4-jpg
1227-cocemfe-4-jpg

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Fer de València una ciutat totalment inclusiva és un objectiu plenament compartit per l'Ajuntament, la Generalitat i Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica, COCEMFE CV, que este dimarts s'ha reiterat en l'engegada del primer taller d'hort urbà inclusiu per a xiquetes i xiquets amb o sense discapacitat, al que han assistit els regidors Pilar Soriano, Vicent Sarrià i María Oliver. Este hort urbà es troba en el carrer del Poeta Navarro Cabanes, en Nou Moles, dins del que fa uns mesos es va convertir en el primer parc infantil de la ciutat amb un disseny universal i jocs totalment inclusius.

El regidor d'Urbanisme, Vicent Sarrià, ha recordat que este hort urbà on hui un total de deu xiquets amb diversitat funcional han començat el taller d'horticultura urbana es troba en els terrenys del PAI de Nou Moles que portava anys paralitzat “Des de l'àrea d'Urbanisme vam veure l'oportunitat de recolzar este projecte de COCEMFE i desenvolupar-ho en un programa d'actuació que portava alguns anys paralitzat. Es va iniciar a l'estiu de l'any passat i va suposar modificar el plantejament inicial de zona verda per a ampliar-la i dotar-la de jocs adaptats”, ha assenyalat Sarrià.

Pilar Soriano, regidora de Medi ambient, ha ressaltat la importància de “esta primera experiència de parc infantil totalment inclusiu, i volem seguir treballant en esta línia instal·lant jocs inclusius en totes les zones verdes de la ciutat de València”. També ha ressaltat “la gran rellevància dels horts urbans en una any -2017- en què anem a ser la Capital Mundial de l'Alimentació”. Segons ha dit Soriano, “València aposta per un model de jardineria mediterrani, i integrant els horts urbans com espais generadors de qualitat de vida en la ciutat, i més en casos tan profitosos com este de Nou Moles”.

Sarrià també ha recordat que des de l'àrea de Desenvolupament Urbà “treballem constantment per a millorar l'accessibilitat de les persones amb dificultats, i en eixe sentit actuem tant en voreres com en rebaixes de passos de vianants, però en este cas vam veure l'oportunitat de fer-ho en un parc urbà, el primer que hi ha d'este tipus a València, i creiem que és una experiència a exportar a més llocs de la ciutat on està prevista una zona verda tradicional, per a fer-la adaptada”.

En la seua intervenció en representació del Govern de la Nau, Sarrià ha destacat la voluntat d'aconseguir que “València siga també un referent com a ciutat inclusiva”, i ha reiterat que el parc universal i inclusiu de Nou Moles “és una experiència pionera en la ciutat que caldrà exportar a altres punts de València per a donar satisfacció a una necessitat ciutadana i convertir els horts urbans en un senyal d'identitat de la jardineria Valenciana”

Javier Segura, president de COCEMFE, ha tingut paraules d'agraïment per a l'Ajuntament de València “pel seu suport i per les modificacions urbanístiques dutes a terme per a fer possible este parc universal i a l'abast de tots”, i també per a la Generalitat, representada pel subsecretari de la Conselleria d'Habitatge, Francesc Signes.

Al costat del local de COCEMFE que hi ha enfront del parc del carrer Poeta Navarro Cabanes, en Nou Moles, s'ha instal·lat un plànol inclusiu de les instal·lacions en llenguatge braille.

Destacats