Comença el procés participatiu per a la revisió del PGOU de l'àrea de Campanar

L'objectiu de la revisió és elaborar propostes d'ordenació que mantinguen la trama històrica i evitar els problemes de gestió

Guardar

Sandra- Gómez
Sandra- Gómez

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat l'inici de la consulta ciutadana que recollirà les opinions dels veïns de l'àrea funcional 4, que inclou el barri de Campanar, amb la finalitat de desenvolupar la Revisió de l'Ordenació Detallada del Pla General d'Ordenació Urbana de València. La primera reunió informativa tindrà lloc demà dimarts, dia 25, a les 18.30 hores, en el Centre de Joventut de Campanar.

El Pla Especial de Protecció i Reforma Interior de Campanar, aprovat l'any 1992, establia per a la gran majoria del barri una ordenació amb una profunditat edificable i unes illes que qualificava d'espais lliures privats o fins i tot públics en alguns casos. Aquesta tipologia, quasi de tipus d'eixample, no es correspon amb la tipologia de cases de poble amb illa densa, on no es regula la profunditat i cada casa té el seu propi pati posterior.

A més, el pla va incloure una sèrie d'unitats d'execució que, amb la idea d'obrir carrers o generar xicotetes zones verdes, desconfiguraven el nucli històric de Campanar. «Aquestes unitats d'execució no s'han desenvolupat i han generat conflictes perquè no permet als propietaris poder realitzar obres de rehabilitació o de reedificació, bé perquè modificava les seues alineacions o bé perquè havien d'esperar al desenvolupament de tota l'actuació», ha assenyalat Gómez.

L'objectiu de la revisió és elaborar propostes d'ordenació que mantinguen la trama històrica, evitant els problemes de gestió que han existit i donant viabilitat a les unitats d'execució que es delimiten.

Amb l'objectiu de presentar els processos pels quals es regeix la revisió de l'ordenació detallada i la consegüent estratègia de regeneració urbana, s'ha convocat una reunió de veïns i veïnes des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana per a demà dimarts 25, a les 18.30 hores, al Centre de Joventut de Campanar.

En aquesta reunió explicativa s'exposarà la metodologia de treball de l'equip redactor per a l'elaboració del pla, que mitjançant la participació del veïnat i altres agents implicats elaborarà un diagnòstic particular que permetrà identificar quins són els principals problemes i reptes del barri. Aquests serviran de base per a proposar plans d'acció que permeten revisar el seu planejament i proposar una regeneració urbana concorde a les necessitats vitals i reals de tots els habitants.

Després de la celebració d'aquesta reunió s'habilitarà a través del portal de l'Ajuntament una adreça web que permetrà recollir les opinions dels veïns i veïnes, i que donarà accés a un formulari que permetrà arxivar totes les opinions. El formulari haurà de remetre's a l'adreça electrònica: prplan@valencia.es.

Arxivat a:

Destacats