Comença el Bonic/a Fest, una experiència única en els mercats valencians

Un gran nombre d’activitats que pretenen acostar als visitants la cultura dels mercats

Guardar

CARTEL BONICA FEST ALTAPEQ
CARTEL BONICA FEST ALTAPEQ

Aquest cap de setmana, la major part dels mercats valencians ompliran la ciutat de vida amb una programació cultural i gastronòmica molt variada. L'objectiu: Aconseguir que tots els visitants descobrisquen i experimenten, de primera mà, la vertadera cultura dels mercats.

El Bonic/a Fest, una iniciativa promoguda per la Regidora de Comerç de l'Ajuntament de València i patrocinat per Amstel, arranca hui amb la inauguració de l'exposició fotogràfica 'Mercats', que podrà visitar-se, gratuïtament, fins a mitjans de novembre en la seu Amstel Art de l'edifici Veles e Vents.

Una mostra de la fotògrafa valenciana Eva Máñez que pretén, d'una banda, plasmar els espais més característics d'alguns mercats municipals, com el del Cabanyal, el Central o Russafa i, per un altre, reflectir la multiculturalitat i la convivència que es produeix entre les tradicions gastronòmiques de diferents racons del món amb els productes autòctons.

No obstant això, el dia gran del Bonic/a Fest serà, sens dubte, aquest dissabte. Dia en el qual els 14 mercats municipals oferiran 10 hores de programació basada en concerts, moda, humor, ball i, per descomptat, gastronomia.

A les 14 hores es realitzaran dues paelles populars en els Mercats de Benimamet i Natzaret per a agafar forces, ja que a partir de la 20 hores començaràn les activitats programades en la resta dels mercats que participen: M. Castella-Av del Cid, M. de Jesús-Patraix, M. de Jerusalem, M. de Russafa, M. Central, M. de Rojas Clemente, M. de Mossén Sorell, M. de Torrefiel, M. d'Algirós, M. del Cabanyal, M. del Grau i M. de Benicalap.

Black_Bottom Black_Bottom

A banda de les delicioses tapes que les parades dels mercats oferiran a tots els visitants, el protagonisme també se n´emportarà la resta de la programació. D'aquesta manera, tot aquell que s'acoste al Bonic/a Fest gaudirà de fascinants espectacles com el de Swing Black Bottom (M. de Castella- Av. Del Cid, 20; M. de Jesús, 22h; M. Central, 20h; M. de Rojas Clemente, 20h; M. de Torrefiel, 22h; M. de Algirós, 21h; M. del Cabanyal, 22h i M. de Benicalap, 20h.) i l'actuació de dues Karaoke Rock Band, que permetran al públic actuar amb una vertadera banda (M. de Castella – Av. Del Cid, 21h; M. de Jerusalem, 20h; M. Central, 22h i M. de Mossén Sorell, 23h).

Així mateix, la música també tindrà un paper protagonista en aquest festival. D'una banda, actuaran bandes valencianes emergents de 'Sona La Dipu' com a L'home Brut (Mercat de Castella - Av. del Cid, 23h), La Hora del Té (M. de Jesús- Patraix, 20h), Tardor (M. de Jerusalem, 22h), Desayuno (M. de Rojas Clemente, 23h), Carlos Zanetti (M. d'Algirós, 22h) i Octava Polar (M.de Benicalap, 23h). I per un altre, també tindran cabuda altres estils musicals com per exemple, el jazz de Veva's Band (M. de Mossen Sorell 21h), la música balcànica de la Trocamba Matanusca (M. de Algirós, 20h), el Swing de Le Dancing Pepa (M. del Grau, 20h) o les versions de rock mestís de La Golfería(M. del Grau, 22h). Completaran el cartell la banda 2 Animales (M. de Torrefiel, 20h), Ximo Gómez (M. de Torrefiel, 23h) i el grup Recámara (M. de Russafa, 20h).

Bonica Fest Central 2I finalment, els visitants també podran gaudir d'un altre tipus d'activitats culturals com un taller d'herbes medicinals (M. del Grau, 21h), demostracions de balls de saló (M. de Mossén Sorell, 20 i 22h), malabars (M. de Jerusalem, 21h i M. Central, 23h), l'espectacle d'humor Chimichang Comedy Band, de JuJa Teatre (M. de Jesús – Patraix, 23h) i la passarel·la Mercafashion, una desfilada en el qual col·laboren els dissenyadors valencians Dolores Cortés, Presen Rodríguez, Lululucía, Andra Cora i Miquel Suay (M. de Russafa, 21h).

València Extra estarà el dissabte en el Mercat Central per a mostrar-vos tot el que ocorrerà. Al voltant de 1000 tapes variades elaborades amb els productes del mercat, com steak tartare, tacs, sushi o esgarraet, entre uns altres, seran els sabors que podràs degustar si decideixes passar-te per aquest lloc.

No perdes més temps, i planifica la millor ruta per a viure una experiència inigualable en els mercats de València.

Destacats