Com arribar a la Setmana Santa Marinera de València en transport públic?

Consulta com anar a la zona marítima de València amb Metrovalencia i EMT per a gaudir de la Setmana Santa Marinera

Guardar

Parada de tramvia de la Línia 6 i 8 de Metrovalencia
Parada de tramvia de la Línia 6 i 8 de Metrovalencia

Els antics poblats mariners de València, el Grau, el Cabanyal i Canyamelar, celebren la passió, mort i resurrecció de Crist a la Setmana Santa Marinera. Considerada Festa d'Interés Turístic Nacional, és la segona per importància i arrelament de la ciutat. El seu origen es remunta al segle XV en els costums dels antics pescadors i és una de les Setmanes Santes espanyoles més originals i autèntiques. Però, com arribar amb transport públic? Tant EMT com Metrovalencia oferixen diferents opcions per a no perdre't cap acte.

En EMT, les línies recomanades per a arribar a esta zona de la ciutat són: 4, 19, 23, 30, 31, 32, 81, 92, 93, 95, 98 i 99. En el cas de Metrovalencia, per a veure les processons de la Setmana Santa Marinera les parades de tramvia més pròximes pertanyen a les línies 4, 6 i 8 i són: Marina de València, Canyamelar, Dr. Lluch i Cabanyal. A més, la parada de Marítim, pertanyent a les línies 5 i 7, també permet accedir a les celebracions.

Setmana Santa Marinera de València / Foto: Facebook Semana Santa Marinera
Setmana Santa Marinera de València / Foto: Facebook Semana Santa Marinera

Servici especial de Metrovalencia

Cal tindre en compte que Metrovalencia modificarà els dies 28, 29 i 31 de març els horaris dels tramvies de l'L8 (Marítim-Neptú) i l'L6 (Marítim-Tossal del Rei) amb motiu de la celebració de la tradicional Setmana Santa Marinera de la capital del Túria.

En concret, i per a no interferir en el pas de les processons que seran seguides per milers de ciutadans, s'interromprà el servici entre les parades de Marítim i Neptú i entre Marítim i Canyamelar mentre dure esta celebració religiosa.

El dijous 28 de març, Dijous Sant, els citats trams sense servici no tindran circulacions entre les 19.30 i les 22.30 hores, restablint-se els horaris habituals en este moment.

El dia 29, Divendres Sant, s'interrompran els esmentats trams de l'L6 i L8 del tramvia també des de les 19.00 hores fins a la finalització del servici, atés que és en la citada franja horària quan es desenvoluparan els actes més importants de la Setmana Santa Marinera i que s'estenen fins a la matinada.

El dia 31, Diumenge de Resurrecció, l'L8 i L6 tindran el seu servici interromput en les esmentades parades des de les 12.00 fins a les 16.00 hores, quan se celebra la Desfilada de Resurrecció, amb el qual es donen per conclosos els actes públics de la Setmana Santa Marinera. A partir d'esta hora de la vesprada, la normalitat horària i de trajectes es restablirà fins a finalitzar el servici habitual.

Destacats