Els col·legis de València tindran pont en el dia de Tots el Sants i en Falles

La regidora d'Educació ha celebrat el resultat de la votació perquè ho considera favorable per a la comunitat educativa

Guardar

Xiquets a una escola de Xirivella
Xiquets a una escola de Xirivella

València ja ha determinat els dies festius en l'àmbit local per al pròxim curs. El Consell Escolar Municipal de València ha votat aquest dimecres, per unanimitat, el dia 31 d'octubre per a connectar-ho amb el dimarts 1 de novembre i fer un pont de quatre dies pel dia de Tots els Sants.

A més, els dies de falles 16 i 17 de març també estaran fixats com a festius escolars per al curs 2022-2023.

El consell ha votat sol·licitar a la Direcció General de Centres Docents, que és qui té la potestat en aquest assumpte, com a dia no lectiu el 15 de març (el dia que es planten les falles) i acabar el curs el 22 de juny en comptes del 21 de juny per a guanyar un dia a les festes josefines, ja que la competència del consell escolar és sol·licitar tres dies festius locals i el fet de sol·licitar un quart dia l'ha d'autoritzar aquesta entitat. Així, a canvi de posar el dia 16 de març com a festiu, s'havia de retardar en un dia la fi de curs.

La regidora d'Educació i presidenta del Consell Escolar Municipal, Maite Ibáñez, ha celebrat aquest resultat, ja que "és favorable per a tota la comunitat educativa". "Hem pretés donar resposta a les diferents preferències dels representants del Consell Escolar, que en anteriors ocasions s'han inclinat entre fixar els festius dins del calendari faller i entre els possibles ponts de l'any", ha assegurat.

El curs 2022-2023 començarà el pròxim 12 de setembre i no el 8 de setembre per a alumnes d'Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional després d'escoltar la comunitat educativa en les diferents taules de negociació.

Així quedarien els festius escolars

  • Pont de Tots Sants: inclou el dissabte 29 d'octubre, diumenge 30, dilluns 31 i el dimarts 1 de novembre.
  • Vacances de Nadal: des del divendres 23 de desembre fins al divendres 6 de gener, tots dos dies inclosos.
  • Pont de Falles: inclou el dijous 16 de març, divendres 17, dissabte 18 i diumenge 19.
  • Vacances de Pasqua: del dijous 6 al 17 d'abril, tots dos inclosos.
  • Festius autonòmics: dimecres 12 d'octubre, dimarts 6 i dijous 8 de desembre i dilluns 1 de maig.
Destacats