Col·lectius veïnals d'Orriols s'uneixen per a rehabilitar espais abandonats del barri

Les iniciatives s'emmarquen dins del projecte 'Un Botiquín para mi Ciudad', desenvolupat per l'Associació Grigri

Guardar

Huerto en Orriols 'Un Botiquín para mi Ciudad'
Huerto en Orriols 'Un Botiquín para mi Ciudad'

Col·lectius i entitats veïnals del barri valencià d'Orriols s'han tornat a unir, dins del projecte 'Un Botiquín para mi Ciudad', desenvolupat per l'Associació Grigri amb el suport del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, amb l'objectiu de rehabilitar espais abandonats del barri. D'aquesta manera, han ideat un 'Kit d'eines' amb solucions socials o "remeis veïnals per a millorar la vida de les persones".

"Aquest programa serveix principalment per a empoderar al veïnat, ja que són les persones que millor coneixen les problemàtiques del dia a dia. A més, aquest tipus de projectes enforteix la relació entre persones i ens permet treballar per un objectiu comú, que no és un altre que el de millorar la vida diària dels veïns d'Orriols" explica Manuel Tello, mediador en el desenvolupament de les iniciatives per a Orriols.

Aquest tipus d'iniciativa ja s'ha dut a termer en altres punts d'Espanya, com el barri de Vallecas de Madrid o a la ciutat de Ceuta. En el cas del barri d'Orriols de València, les entitats que participen són Orriols Convive, Infàncies i Dones del Món i València Acull i el col·lectiu Fem Sarao, al costat d'un equip de mediadores.

Així, es crearan quatre comissions diferents que es materialitzaran en diverses iniciatives per a fomentar, a través de diverses trobades, un sentiment de comunitat on poder compartir les necessitats que tenen els espais comuns del barri.

Entre les propostes que ja s'estan posant damunt de la taula per al barri d'Orriols es troben donar impuls als horts comunitaris a través de cultius ecològics; crear zones esportives lliures i accessibles o Radiorriols, una ràdio comunitària; la creació d'un sindicat del barri per a defensar el dret a l'habitatge; la posada en marxa d'un banc del temps per a l'intercanvi de serveis; o tallers per a comprendre les factures de la llum i facilitar l'estalvi energètic, entre altres.

Arxivat a:

Destacats