"Click a l'Horta" anuncia guanyadors i guanyadores en una edició en què es torna a posar el focus en el patrimoni que suposa l'horta i la vida al seu voltant

Alejandro Ramon: "cada fotografia, cada publicació, és un crit al món per valorar el gran tresor que tenim a València amb l'horta i la gent que la treballa"

Guardar

1128 Click a l'Horta - esment honor reportatge 1
1128 Click a l'Horta - esment honor reportatge 1

L'edició 2020 de 'Click a l'Horta' ha conclòs amb l'anunci dels guanyadors i guanyadores en les diverses categories. El regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha destacat "el protagonisme que cobra l'horta de València amb aquest tipus d'iniciatives en plataformes i amb públics on també volem valorar el gran tresor que tenim a València. Cada foto, cada publicació, és un crit al món per demostrar el gran patrimoni que suposa l'horta i la gent que la treballa".

El regidor ha destacat que l'edició d'enguany s'haja pogut dur a terme tot i els entrebancs per la situació sanitària, que ha obligat a adaptar les condicions i les dates de les trobades entre les persones participants, als qui ha agraït "la seua comprensió per adaptar-se al context i la seua passió per transmetre a través de les seues instantànies les múltiples mirades a través de les quals ens podem acostar a l'horta de València".

En total, han sigut més de 1.500 fotografies realitzades per 109 instagramers i per més d'un centenar de fotògrafs en la categoria de reportatge, on s'ha doblat la xifra de persones participants. "Aquesta edició ha sigut un èxit també per la gran quantitat de persones inscrites, però sobretot perquè han sigut capaces totes elles de mostrar el ric patrimoni agrícola, el caràcter de la gent que habita l'horta i, en definitiva, la identitat de tot un territori i de la seua cultura", ha afirmat Ramon.

Francesc Planes Bolea ha aconseguit el triomf en la categoria de reportatge amb una sèrie fotogràfica que li ha permés "connectar de nou amb l'horta i tot allò que representa: natura, sostenibilitat, qualitat de vida, patrimoni, bon aliment i felicitat". El jurat ha valorat el seu treball "sense pretensions ni falsedats, ja que l'horta, com també la vida, és pura". A més, enguany hi ha hagut un esment d'honor per part del jurat –integrat per Nerea Coll, Jose Bravo i David Segarra- per a Manuel Jaime Romero i el seu reportatge 'Senyals de fum', una crida d'atenció amb un rerefons ple de vincles entre horta i ciutat que conta la història d'un jove que combina els seus estudis i el seu treball al camp i que representa la nova generació de l'horta.

En la categoria d'Instagram, les quatre persones guanyadores han sigut: Sergio Araque Serna [@digitalshoots], Manu Jaime [@manu.jaime], Blanca Martí Aguado [@mginesta] i Iris Pardo [@__ip16]. A més, hi ha hagut un premi especial EMT per a la sèrie fotogràfica presentada per Inma Donate [@inmikiu].

Com que enguany no es pot celebrar un acte presencial per a l'anunci de les persones premiades, s'ha plantejat una trobada virtual amb les persones guanyadores de les diverses categories.

Arxivat a:

Destacats