Ciutat Vella,més a prop de restringir l'accés a vehicles de persones no residents ni autoritzades

Pendent d’aprovar-se en la Junta de Govern Local, es farà efectiu durant el mes d’abril

Guardar

Vista aèria del barri de Ciutat Vella de València
Vista aèria del barri de Ciutat Vella de València

El districte de Ciutat Vella porta pendent des de finals de l'any passat l'entrada en ple funcionament de l'Àrea de Prioritat Residencial (APR). El mes d'abril era l'indicat perquè això es posara en marxa en aquesta zona del centre històric de València. La posada a punt d'aquesta iniciativa implica que els vehicles que no estiguen inscrits en el registre municipal no podran accedir al centre històric i seran multats en cas d'infracció.

Durant el mes de març, l'Ajuntament de València ha estat informant els veïns del barri i a les persones que es movien per la zona amb els seus vehicles per a advertir a aquests conductors de quan comencen a imposar-se sancions. Si tot compleix segons el que es preveu, això arribarà durant el mes d'abril.

Segons recull Valenciaplaza de les explicacions de fonts de la regidoria de Mobilitat Sostenible, el calendari marxa segons els acords a la tardor passats. "Ara es troba en fase de registre i d'informació, mantenint contactes fluids i directes amb tots els agents d'aqueixa zona", asseguren en aquest sentit. El pròxim pas és "aprovar la calendarització" en la Junta de Govern Local, alguna cosa que segons les esmentades fonts, es produirà "pròximament". "Les cambres entraran en funcionament efectiu durant el mes d'abril".

Per a poder accedir a aquesta zona caldrà tindre una autorització d'accés, circulació i estacionament. No vaig agafar els taxis, autobusos de l'EMT, bombers, Protecció Civil, cossos de seguretat, ambulàncies, bicicletes, els de transport de persones o mercaderies i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), que estaran exempts. Incomplir aquestes restriccions podria comportar fins a 200 euros de multa.

El consistori va explicar que el propòsit d'aquesta mesura és reorganitzar l'espai d'estacionament al voltant d'aquestes centralitats, de manera que es prioritzen els desplaçaments més sostenibles, evitar l'accés indiscriminat de persones usuàries externes o garantir i ordenar el necessari accés a aquests àmbits de vehicles de subministrament i de vehicles que transporten persones amb mobilitat reduïda. D'altra banda, es busca la baixada de la intensitat del trànsit en aquesta zona residencial i una reducció de la contaminació, acústica i mediambiental, la reducció del consum d'energia i dels costos associats a aquest.

Vehicles donats d'alta

Amb data del 18 de febrer hi havia registrades en el sistema un total de 3.135 matrícules, de les quals 1.251 corresponen a residents empadronats en l'APR que disposen de targeta per als vianants, 494 a propietaris o arrendataris de places de garatge en l'APR o 139 a titulars d'empreses/comerços amb local en l'APR, entre altres. L'espai estarà delimitat per cinc punts, en els quals s'han instal·lat cambres de control i reconeixement automàtic de matrícules.

Hi ha dos tipus de permís, segons termini: un permanent i un altre amb una validesa de 24 hores. I aquests es concedeixen per a vehicles subjectes a acreditació del titular o de lliure elecció.

"SISTEMA NOU"

El titular de Mobilitat Sostenible, recordava a principis de mes quins eren els cinc els punts en els quals s'han posat cambres. Es va reunir i va mantindre contactes amb veïns i col·lectius i va estimar normal que es generaren preguntes sobre aquest tema perquè es tracta d'"un sistema nou que no s'ha fet mai a la ciutat".

Quan va ser preguntat per si els qui ja té targeta de resident i ja estan censats han de tornar a registrar-se, va manifestar que "ja estan censats" i que "s'ha fet un bolcat de les dades que teníem". Aquests veïns "rebran una comunicació de l'Ajuntament on es donaran claus per a entrar a la plataforma i gestionar ells mateixos l'autorització".

Arxivat a:

Destacats