Ciutat Vella comptarà a la fi d'any amb un edifici municipal de lloguer assequible

Les obres de rehabilitació de l'edifici situat al costat de l'antic Teatre Princesa ja estan en marxa

Guardar

La regidora d'Habitatge, Isabel Lozano, a la seua visita a les obres de rehabilitació d'un edifici del barri del Pilar
La regidora d'Habitatge, Isabel Lozano, a la seua visita a les obres de rehabilitació d'un edifici del barri del Pilar

La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, ha visitat hui les obres de rehabilitació d'un edifici del barri del Pilar amb planta baixa i tres pisos, que anirà destinat a vivendes de lloguer assequible de l'Ajuntament de València. Tal com ha explicat Lozano, es tracta d'una actuació que compta amb una inversió municipal de 215.755 euros. L'obra va començar el 29 d'abril, i l'empresa adjudicatària té vuit mesos de termini per executar les obres.

La regidora Isabel Lozano ha dit que "la iniciativa està destinada a incrementar la dotació del parc públic de lloguer municipal, de forma que l'Ajuntament podrà atendre millor els col·lectius amb necessitats d'habitatges, afavorir el primer accés a les persones joves, atendre les persones que tenen dificultats per a accedir al mercat lliure del lloguer (tot i estar treballant) així com a les persones majors o amb discapacitat i, amb caràcter general, per millorar les condicions perquè el dret a l'habitatge es garantisca de manera efectiva a la nostra ciutat".

L'edifici es troba al carrer Murillo, 8, al costat del solar de l'antic Teatre Princesa. L'immoble compta amb tres altures i es troba sense ús 13 anys. Fins al 2009 una escola d'escacs a ser una escola d'escacs, ja que el baix es va cedir a una entitat d'esta modalitat mitjançant resolució d'Alcaldia del 10 de juliol del 1990. Va estar actiu des d'esta data fins al 27 de febrer del 2009, quan es va produir l'incendi de l'antic Teatre Princesa que va obligar a precintar el local. Posteriorment, les ruïnes del Princesa van ser enderrocades i hui l'edifici només compta amb un solar al costat. Des de la clausura, l'immoble de propietat municipal havia estat tapiat.

Amb esta dotació, l'Ajuntament de València ampliarà a Ciutat Vella el parc de vivenda per a lloguer assequible, un aspecte que la regidora Isabel Lozano considera "de gran importància", ja que, segons ha explicat "un dels nostres objectius és consolidar la residencialització del centre històric de la ciutat i evitar que s'expulse els veïns i veïnes per l'arribada d'empreses que gestionen edificis sencers d'apartaments turístics".

D'aquesta forma, la Regidoria de Vivenda sumarà a aquest edifici sencer al centre de la ciutat a totes les vivendes que ha anat rehabilitant, especialment al barri del Cabanyal. "El que no s'havia fet mai a la ciutat de València està, per fi, en marxa: la construcció d'un vertader parc públic de vivenda que estem creant a base de rehabilitar edificis propietat de l'Ajuntament que estaven abandonats durant anys per la desídia dels anteriors governs municipals", ha conclós Lozano.

Destacats