La Ciutat de les Arts i les Ciències de València bat un nou rècord amb més de 800.000 visitants de gener a març

En el primer trimestre de l'any, el complex ha acollit més de 70 esdeveniments i rodatges amb una assistència de 48.000 persones

Guardar

Persones a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Persones a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València, un dels complexos culturals i científics més importants d'Espanya, està vivint un inici d'any històric. Entre gener i març, s'han venut un total de 763.861 entrades sumant les dades de visitants en l'Hemisfèric, el Museu de les Ciències, l'Oceanogràfic, el Palau de les Arts i CaixaForum. A aquesta xifra cal afegir les persones assistents als actes i esdeveniments celebrats en el complex (48.471 persones) i el públic que ha visitat l'Exposició del Ninot, amb un total de 108.000 visitants.

Es tracta d'un dels millors inicis d'any dels registrats en la història del complex. De fet, gener, febrer i març tanquen amb xifres d'afluència molt altes que no s'havien aconseguit des de la inauguració del Museu de les Ciències i l'Oceanogràfic en 2001 i 2003.

L'Oceanogràfic, un dels aquaris més grans d'Europa, ha sigut un dels punts més visitats del complex. Ha rebut un total de 288.499 visitants, dels quals el 24 % procedeixen de la Comunitat Valenciana, un 33 % d'altres comunitats (Madrid al capdavant, en segon lloc, Barcelona seguida per Múrcia) mentre que un 43 % són visites internacionals (Itàlia, França i el Regne Unit, especialment). A aquestes xifres cal sumar les 2.900 persones assistents als 37 esdeveniments celebrats en l'Oceanogràfic durant aquest primer trimestre.

El cinema Hemisfèric, amb la seua espectacular pantalla de projecció, ha registrat un total de 72.029 espectadors i espectadores en aquests tres mesos. Per part seua, el Museu de les Ciències ha venut un total de 171.387 entrades, la qual cosa el converteix en un dels museus més populars d'Espanya. El 31% del públic espectador de l'Hemisfèric procedeixen de la Comunitat Valenciana, un 46 % d'altres comunitats autònomes (per aquest ordre, Madrid, Barcelona, Múrcia i Balears) mentre que un 23% són visitants estrangers, en primer lloc, d'Itàlia, seguida per França i el Regne Unit.

El Museu de les Ciències és un centre de divulgació científica que compta amb més de 26.000 metres quadrats d'exposicions interactives i més de 250 peces úniques a tot el món. Destaca la seua exposició permanent sobre l'univers, on es poden contemplar reproduccions de naus espacials i planetes a grandària real.

Quant a la procedència del públic visitant del Museu de les Ciències, el 24 % és de la Comunitat Valenciana, el 43 % nacional (Madrid, Barcelona, Balears i Múrcia) i un 34 % són visitants internacionals (per aquest ordre, Itàlia, el Regne Unit i França).

Destaca a més la celebració d'actes i l'assistència a aquests. Des de gener fins a març, s'han realitzat en el Museu de les Ciències, Hemisfèric i exteriors un total de 16 esdeveniments amb una assistència aproximada de 12.637 persones. De rodatges i reportatges fotogràfics s'han efectuat de gener a març quatre, un d'ells el rodatge singular que està en marxa en l'actualitat i que mobilitza a unes 600 persones.

Per part seua, CaixaForum ha comptabilitzat un total de 188.989 visitants. D'aquesta xifra, 76.539 persones han visitat les exposicions, 14.306 corresponen a visites escolars i 1.814 assistents als 13 actes celebrats.

El Palau de les Arts ha rebut a 72.314 visitants des de gener, amb 38.952 espectadors de la programació musical que ha inclòs entre altres obres la famosa 'Don Giovanni' de Mozart, a més de 29.357 persones que han assistit a diferents actes i esdeveniments celebrats en les seues instal·lacions. Quant a visites guiades, un total de 4.005 persones han gaudit d'aquest recorregut pel Palau de les Arts.

Des del mes de gener, Berklee València ha acollit 3 concerts a l'entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències entre els quals s'inclouen Berklee als Arts, Un Llac de Concerts i el concert en col·laboració amb l'Escola Superior de Música Reina Sofia, que va tindre lloc el passat 28 de febrer en Els Arts.

A més, aquest gener el campus va organitzar la setena edició del seu Global Career Summit, una conferència enfocada a preparar als futurs professionals de la indústria de la música davant la seua immediata incorporació al món laboral i va acollir l'International Conductors Guild Conference, amb la participació de directors d'orquestra de tot el món.

També ha format part de les celebracions del 25 aniversari de l'Hemisfèric que van tindre lloc aquest 28 de març. En total s'estima que unes 1.400 persones han assistit a les activitats organitzades per Berklee València en el primer trimestre de l'any.

Destacats