Ciutadans proposa eliminar la circulació de vehicles del carrer Colón de València

Guardar

Carrer Colón de València
Carrer Colón de València

Ampliar les voreres, augmentar el carril bici i prohibir l'entrada als vehicles rodats del carrer Colón de València. Aquesta és la proposta que Fernando Giner, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, planteja per a "posar en el centre al vianant" en aquest cèntric carrer i que, d'aquesta manera, la seua "planta viària tinga coherència".

"El carrer Colón no es pot quedar com l'ha deixada Grezzi, amb un model inacabat entre el bulevard i el trànsit de vehicles que manca de sentit i que a més no és còmode ni útil per a cap de les dues parts", assegura Giner en un comunicat remés per la formació taronja.

El portaveu de Ciutadans presenta dues opcions per al futur d'una de les artèries principals de la ciutat de València. D'una banda, tornar al model de carrer Colón que hi havia abans de l'any 2015; i, d'altra banda, "iniciar el camí cap a una artèria comercial pròpia del segle XXI, alineada amb el model europeu i els objectius 2030".

Així, Ciutadans aposta per aquesta segona opció i la reconversió del carrer Colón en un bulevard dedicat a establiments comercials i de restauració perquè siga "un element dinamitzador de l'activitat comercial, del consum i de la cultura", argumenta Giner.

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner
El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner

"Vull un carrer Colón principalment per a ser passejada, que permeta anar còmodament de compres, al cinema o al teatre. Però sobretot, que genere riquesa", ha assenyalat Giner.

Ampliar i reubicar el carril bici

Quant al carril bici, des de la formació política asseguren que es troba saturat i a més "suposa un perill per les seues nombroses interseccions i encreuaments perillosos". Per aquest motiu, Ciutadans demana canviar la ubicació dels carrils dedicats a les bicicletes i que aquests "tinguen la mínima interacció amb els vianants i amb el trànsit rodat".

A més, Fernando Giner també proposa ampliar aquests carrils amb l'objectiu que aquests camins puguen compartir-se amb els patinets elèctrics.

Reduir a la mínima expressió el trànsit de vehicles

Finalment, ha considerat que els carrils per a vehicles haurien de reduir-se "el màxim possible, encara que garantint sempre l'efectivitat del transport públic: "El que hi ha ara mateix no té cap sentit, perquè es continua permetent la circulació de cotxes, però només per un carril, la qual cosa genera un caos que deriva en accidents i alt risc".

Per aquesta raó, demanen eliminar la circulació de cotxes i altres vehicles pel carrer Colón a excepció dels autobusos, els taxis i els vehicles d'aquelles persones que visquen o treballen en aquesta travessia.

"Ara bé, aqueixa utopia no ix gratis. Per a arribar a això, el que ha de fer l'Ajuntament és garantir que l'arribada en transport públic no sols siga possible sinó també efectiva, amb un mínim de freqüències decents. I després posar en marxa d'una vegada per sempre aparcaments en els voltants, perquè la gent puga deixar el cotxe tranquil·lament i desprès anar caminant cap al carrer Colón", ha finalitzat.

Destacats