Cessat el gerent de l'EMT per a començar “una nova etapa” en la companyia

Grezzi destaca que aquesta “decisió molt meditada” no té res a veure amb la investigació de l’estafa de l’EMT, sinó que respon a l’inici d’una nova etapa

Guardar

EMT -Fallas
EMT -Fallas

Josep Enric García Alemany, gerent de l'EMT, ha sigut destituït aquest matí abans de conéixer-se les conclusions de la comissió d'investigació sobre el frau que va patir l'empresa pública de transport, segons ha anunciat fa uns minuts el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, que atribueix aquesta decisió a la voluntat d'iniciar una "nova etapa en la gestió" de la companyia.

Segons ha assenyalat Grezzi en una roda de premsa davant els mitjans de comunicació, es tracta d'una "decisió molt meditada" que res té a veure amb la investigació del frau de l'Empresa Municipal de Transport Metropolità de València, si no que es deu a la voluntat d'iniciar una "nova etapa en la gestió".

En aquest sentit, el regidor ha agraït el treball del ja exgerent, Josep Enric Garcia Alemany, perquè, segons ha declarat, apostar per ell ha sigut una de les "millors decisions" que ha pres: "L'EMT s'ha transformat completament des de 2015. Estava amenaçada per la privatització, amb la necessitat de comprar més autobusos i una plantilla envellida i desmotivada. Ara, és una companyia capdavantera tant a la ciutat de València com a Espanya".

Així, ha posat l'accent en la renovació de la flota i la reducció de l'edat mitjana dels vehicles, que passen d'una edat de 13 a 7,5 anys en 2021, o en la contractació de 375 nous conductors i conductores en una bossa amb contracte per als pròxims 5 anys. "És un projecte que ningú volia fer, estaven abandonats. Aquest tema s'anava deixant abandonat per a deixar morir a una empresa que estava arruïnada i a pinte de ser intervinguda i privatitzada", ha afegit Grezzi.

La notícia sorgeix a penes l'endemà passat que Giuseppe Grezzi explicara que l'eixida de García a conseqüència del frau detectat l'any passat en la companyia "no està sobre la taula". "Només tinc bones paraules per al gerent pel seu treball meravellós", va valorar el també regidor de Mobilitat Sostenible, que hui ha subratllat l'agraïment.

Aquestes declaracions les va oferir dilluns passat en la roda de premsa de balanç de l'activitat de les platges en aquest estiu atípic marcat pel coronavirus, en la qual va explicar que hi havia "novetats judicials importants" sobre el cas i "sobre el paper de l'empresa financera" des de la qual es van fer les transferències de l'estafa (CaixaBank), així com d'una altra entitat financera que no va voler participar en el frau (Bankia).

L'edil va recordar en la seua compareixença que la regidora de Transparència, Elisa Valía, estava treballant en l'assumpte per a presentar l'esborrany amb les conclusions de la investigació.

La vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha apuntat que era "necessari començar una nova etapa en l'EMT, després d'un any sotmesa a la pressió pel frau de 4 milions. L'EMT és l'empresa municipal més important i el govern necessita que el seu projecte siga fort i inqüestionables". Així, ha reconegut la labor de Josep Enric García i li ha desitjat sort i molts encerts en la seua nova etapa.

La líder de l'oposició, Mª José Catalá, ha valorat com a positiva aquesta mesura, però ha assenyalat que "queden responsabilitats polítiques que encara no s'han pres per part de l'Ajuntament". Així mateix, ha instat a l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, a explicar "per què fa uns dies estava defensant la labor del gerent de l'EMT i, hores després, decideix el seu cessament".

Finalment, Catalá ha recordat que, hui dia, "encara no ens han entregat la documentació sobre la comissió d'investigació del frau de l'EMT. Una vegada la tinguem, demanarem que s'òbriga una convocatòria perquè de manera transparent es puguen presentar professionals preparats per a dirigir l'EMT. Esperem que no torne a ser una elecció a dit".

Destacats