Els centres comercials de València obriran tots els diumenges i festius

En moments previs a l'inici de l'estiu, els municipis de Zones de Gran Afluència Turística reprenen la llibertat horària

Guardar

Centre comercial Arena de València
Centre comercial Arena de València

Els centres comercials, grans superfícies i comerços de desenes de municipis de la Comunitat Valenciana s'estan preparant per a obrir les seues portes tots els dies de la setmana, incloent-hi diumenges i festius. Aquesta iniciativa es durà a terme des de mitjan juny fins a mitjan setembre, abastant tot l'estiu, i en alguns casos, des del 15 de juny fins al final de la temporada nadalenca.

En condicions normals, els horaris comercials en la Comunitat Valenciana permeten obrir durant 90 hores a la setmana, de dilluns a dissabte. No obstant això, existeixen unes certes excepcions que permeten l'obertura en dies festius i diumenges. La Conselleria competent en matèria de comerç habilita un màxim d'11 diumenges i festius a l'any per a la seua obertura. A més, alguns comerços gaudeixen de llibertat horària, ja siga de manera absoluta o limitada.

Els comerços que poden obrir tots els dies de l'any són aquells que compten amb una sala de venda de menys de 300 m², gasolineres, pastisseries i fleques, establiments de premsa, botigues de conveniència, botigues en estacions i mitjans de transport terrestre, marítim i aeri, així com establiments especialitzats en productes culturals.

En el cas de les zones declarades de gran afluència turística (ZGAT), els comerços també tenen llibertat per a determinar els dies i hores en què romandran oberts al públic. No obstant això, aquesta llibertat s'aplica únicament durant les temporades en les quals es considera que hi ha una gran afluència de turistes. A partir del 15 de juny, desenes de municipis podran obrir els seus comerços tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge, per a donar la benvinguda als visitants amb una àmplia oferta comercial.

Aquests són els centres comercials que obriran durant tot l'estiu

Entre els municipis que podran obrir els seus comerços durant tot l'estiu, des del 15 de juny fins al 15 de setembre estan els següents a la província de València: Bellreguard (zona de platja), Canet d'en Berenguer, Xella, Xiva, Cullera, Daimús, Gandia (platges i el Grau), Gilet, Massalfassar, Miramar, Montserrat, Nàquera, Oliva (litoral), Picassent, Piles, La Pobla de Farnals (platja), Real, Sagunt, Sueca (El Perelló), Tavernes de la Valldigna (zona de platja), Torrent, Torís i Xeraco (platja).

A més, existeixen altres municipis on els comerços podran obrir des del 15 de juny fins al 5 de gener, incloent-hi els diumenges i festius. No obstant això, s'exclouen dates específiques com el 9 d'octubre, el 25 de desembre o el 26 de desembre (en cas que siga declarat festiu per trasllat de la festa de Nadal), així com l'1 de gener. Aquests municipis són L'Alfàs del Pí, Benidorm, Benissa (costa), Finestrat i Oriola (costa) a la província d'Alacant, i Alboraig a la província de València.

És important destacar que, en el cas de la província de València, s'exclouen el 19 de març, el 15 d'agost, el 9 d'octubre, el 25 de desembre o el 26 de desembre (en cas que siga declarat festiu per trasllat de la festa de Nadal), i l'1 de gener.

Destacats