El centre d'acolliment de l'Escola d'Infermeria de la Fe atén 480 refugiats en tres mesos d'activitat

Guardar

Hospital Antic de la Fe a València
Hospital Antic de la Fe a València

L'antiga Escola d'Infermeria de l'Hospital La Fe de València ha atés en els seus tres mesos de funcionament com a centre temporal d'acolliment a un total de 480 persones refugiades de la guerra d'Ucraïna.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) va habilitar aquestes instal·lacions el mes d'abril passat per la via d'urgència davant la falta de places d'acolliment en la capital per a prestar la primera atenció a les famílies nouvingudes que fugien de la guerra amb l'objectiu de servir de suport al qual ja funcionava a la Ciutat de la Llum d'Alacant, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El director general d'Interior, Salvador Almenar, ha destacat que des de la Generalitat Valenciana s'ha implementat "desenes d'accions per a oferir una resposta humanitària als ucraïnesos que han fugit del seu país amb motiu de la guerra i, en aquest sentit, hem posat a la seua disposició aquest recurs com a centre d'atenció temporal, que disposa de 250 llits".

Creu Roja és l'encarregada de gestionar aquest centre, on s'ha donat una "resposta integral" a les necessitats d'aquests refugiats, no sols en oferir una solució residencial, sinó que també se'ls ha procurat assistència sanitària, amb l'expedició de targetes SIP, i psicològica, i tot això en un centre que s'ha tractat d'humanitzar amb unes instal·lacions "acollidores, confortables i segures".

"L'antiga Escola d'Infermeria de la Fe ha demostrat ser un recurs necessari per a acollir als refugiats que han arribat en els últims mesos des d'Ucraïna, ja que els recursos municipals de València es van esgotar en les primeres setmanes pel gran flux de refugiats que van arribar a la capital", ha assenyalat Almenar, qui ha posat en valor "l'aposta decidida del Govern del Botànic per demostrar una vegada més que la Comunitat Valenciana és una terra acollidora".

Aquest centre temporal d'acolliment disposa d'un total de 69 habitacions amb un total de 250 places distribuïdes en sis plantes. Són d'ús individual per cada família acollida, encara que també s'han previst unes altres d'ús comú per a casos puntuals. Totes disposen de mobiliari bàsic, armaris i bressols en cas que siga necessari.

D'altra banda, la Generalitat va activar el 29 de març el telèfon 112 Ucraïna, un servei d'atenció especialitzat dirigit a afectats per aquesta crisi humanitària. El 112 es va preparar per a atendre les emergències en ucraïnés i va habilitar un dispositiu d'assessorament i orientació per a resoldre els dubtes i necessitats bàsiques als nouvinguts.

Arxivat a:

Destacats