Les cavalcades de la Gran Fira de València: gegants, foc i música

La programació de la Gran Fira ofereix per al mes de juliol més de 300 activitats per a tots els públics

Guardar

Cavalcada de la Gran Fira de València
Cavalcada de la Gran Fira de València

Queden només uns dies per a inaugurar la Gran Fira de València 2022, un mes de juliol replet d'activitats per a tots els públics on no faltarà la pirotècnia, el ball, els concerts, representacions teatrals o l'humor. 300 activitats conformen la programació de la Gran Fira que, en aquesta ocasió, recorrerà 13 barri de València acostant la cultura a tota la ciutadania, i de manera completament gratuïta.

Així, entre els actes més destacats, es troben les cavalcades de la Gran Fira. Desfilades plenes de color, música, ball i personatges d'allò més curiosos que, segur, no deixaran a ningú indiferent. La primera cita serà aquest dissabte, 2 de juliol, amb la Cercavila Inaugural, que serà l'encarregada d'encendre la Gran Fira.

Serà a les 20.00 hores quan arranque aquesta desfilada, des de la plaça del Mercat fins a la plaça de l'Ajuntament, passant per l'avinguda Maria Cristina, que comptarà amb la participació dels gegants Quiqueta i Nelet, la ratapinyada Valentí, la fanfàrria Folk i Festa, a més de Les Folies de Carcaixent, Artistras amb Peixos i Drac, K de Calles amb Arbres i La Xe-ranga. En finalitzar, una traca correguda, disparada per la pirotècnia Mediterrani, posarà el fermall d'or.

La Quiqueta en la cabalgata de la Gran Fira
La Quiqueta a la cavalcada de la Gran Fira

Per a gaudir de la següent cavalcada caldrà esperar fins al 23 de juliol, quan se celebrarà la Gran Nit de Juliol. I és que la Cercafira arrancarà a les 19.00 hores comptant, de nou, amb la participació dels gegants Quiqueta i Nelet, la ratapinyada Valentí i la fanfàrria Folk i Festa, als quals se sumaran Alea Teatre amb Atlantis i Batucando, Scura Plats amb La Selva, Yera Teatre amb Lumen, La Fam Teatre amb Aquil·les i el centre de titelles de Lleida amb Kujira.

Un espectacle únic ple de color, personatges d'allò més extravagants i, sobretot, una animació espectacular que partirà des de la plaça Tetuan i realitzarà el següent recorregut: carrer de la Pau, plaça de la Reina, carrer Sant Vicent i plaça de l'Ajuntament.

Una cavalcada de la Gran Fira de València
Una cavalcada de la Gran Fira de València

Dies després, el 29 de juliol, serà el torn del Gran Correfoc amb la participació de L'Infern Faller, Socarrats de Campanar, Dimonis de Montolivet i la Colla de Dimonis de Massalfassar. En aquest cas, la desfilada estarà plena de pólvora i el color i el soroll tan característic de la pirotècnia. Començarà a les 23.00 hores des del carrer Barques i passarà per plaça de l'Ajuntament, avinguda Marqués de Sotelo i, finalment, Estació del Nord.

Finalment, la Batalla de Flores tancarà la programació de la Gran Fira, el diumenge 31 de juliol. El passeig de l'Albereda s'inundarà, a partir de les 20.00 hores, d'impressionants carrosses adornades amb flors. Després del repartiment de premis, i quan sone l'alarma, començarà la batalla de flors en la qual milers de clavells cobriran el passeig amb un mantell de color.

La Batalla de Flores de València / Foto: Junta Central Fallera
La Batalla de Flors de València / Foto: Junta Central Fallera

 

Arxivat a:

Destacats