Catalá: “Tornem a retrobar-nos en la senda de l'entesa entre el Port i l'Ajuntament de València”

Guardar

María José Catalá en la presa de possessió de la presidenta de l'Autoritat Portuària de València
María José Catalá en la presa de possessió de la presidenta de l'Autoritat Portuària de València

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha afirmat que “tornem a retrobar-nos en la senda de l'entesa entre l'autoritat portuària i l'Ajuntament de València. En els últims anys ha sigut lamentable la relació d'hostilitat permanent entre el Port i el Consistori i no s'entén la ciutat sense el seu port i viceversa”.

Catalá ha fet estes declaracions en l'acte de presa de possessió de la presidenta de l'Autoritat Portuària de València, Mar Chao, durant el qual ha mostrat la seua satisfacció perquè “és una gran professional que li farà un salt de qualitat a la gestió del Port i que, sens dubte, és el perfil que necessita esta institució en els pròxims anys”.

Durant la seua intervenció ha destacat que “València és una ciutat que busca obrir-se i integrar cada vegada més al seu Port, per la qual cosa passarem pàgina de l'etapa de la confrontació i ara la ciutat i el Port aniran de bracet, buscant sempre el millor per als veïns de València” afegint “iniciem un nou temps en la qual entre l'Autoritat Portuària, Generalitat i Ajuntament hi haurà diàleg, enteniment i col·laboració”.

L'alcaldessa ha apuntat que estos seran uns anys claus i importants per a “un port pel qual passa el 50% del PIB nacional. És necessari que s'autoritze definitivament el que resta per fer de l'ampliació de la terminal Nord i així poder continuar sent el quart port d'Europa i sobretot el líder de mercaderies al Mediterrani”.

“És molt important que el govern d'Espanya faça eixe pas i deixe d'ignorar les necessitats del Port. S'ha de donar llum verda a una ampliació que a vista d'informes tècnics és correcta i adequada i té unes mesures correctores de l'impacte ambiental que es poguera produir i que són prou garantistes per a dir que este pas que es necessita donar no és perjudicial ni negatiu per a les platges de Sud de València”, ha conclòs Catalá.

Destacats