Catalá: “Ribó i el PSPV deixen tirats a hostalers i comerciants en plena onada de la pandèmia per COVID”

Catalá assenyala que la falta de voluntat d'arribar a un consens per part del govern municipal davant la crisi sanitària “queda patent en el rebuig de totes les reclamacions presentades per l'oposició”.

Guardar

terrazas-valencia-fase2
terrazas-valencia-fase2

El Partit Popular, amb la presència de l'edil Paula Llobet, ha donat suport a aquest matí la concentració de la coordinadora d'hostaleria per barris de València per a reivindicar ajudes al sector i per a exigir que es reduïsca la pressió impositiva que suporten de l'Ajuntament.La portaveu del Grup Popular, María José Catal, ha ressaltat "l'enorme esforç" que suposa hui per al sector de l'hostaleria alçar les persianes dels seus establiments. "Tenen grans dificultats per a continuar mantenint les seues activitats funcionant per la COVID i necessiten, urgentment, que les administracions públiques els ajuden i no els augmenten les càrregues impositives com ha fet l'Ajuntament de València".

Catalá ha recordat que "el PP ha presentat més de mig centenar de reclamacions centrades en la "recuperació econòmica i social", que han sigut desestimades "unilateralment" totes elles pel govern municipal, la qual cosa suposa que el pressupost de l'Ajuntament de 2021 consolida una acanada fiscal de 30 milions d'euros que afecta a tots els valencians i que és un obstacle al manteniment i creació d'ocupació en sectors tan afectats per la pandèmia com el de l'hostaleria i el comerç"

Sobre el retard del calendari de pagaments d'impostos municipals, ha indicat que "és una mesura insuficient i hauria de vindre acompanyada de bonificacions i reduccions d'impostos i taxes, sobretot als sectors econòmics més afectats per la crisi sanitària"

Entre aquestes reclamacions del PP, que han sigut rebutjades per Ribó i el PSPV, es trobaven peticions perquè s'anul·le la taxa de taules i cadires per a tot l'exercici de 2021 i perquè s'obrira una línia específica d'ajudes per als hostalers.

A més, quant a l'activitat econòmica, el PP proposava en les seues reclamacions una doble via per a salvar a comerços i autònoms de la pujada del 13% de l'IBI que es consolida en 2021. Aquesta proposta, "rebutjada també per Compromís i PSPV"; comportava la paralització de la pujada del 13% de l'IBI per a comerços, hostaleria i autònoms IBI a través d'una baixada del tipus de gravamen vinculat al valor cadastral.

Així mateix, es plantejaven bonificacions del 50% a l'IBI per a aquells immobles destinats a l'activitat econòmica – comerços, oci, hostaleria, oficines, esportiu i espectacles, que hagen patit pèrdues durant aquest any.

Per a l'IAE es plantejaven bonificacions del 50% per als negocis que han patit pèrdues i una bonificació el 95% per a les noves empreses que decidisquen instal·lar-se a València durant els dos primers anys subjectes a tributació.

Igualment, el govern municipal ha rebutjat revertir la pujada del 103% la taxa del clavegueram per a tots els veïns de València i és contemplar bonificacions d'almenys el 50% per a l'activitat econòmica.

Destacats