Catalá (PP) lamenta que la Copa Amèrica puga acabar a Màlaga per la ineptitud de Ribó i PSOE que no han treballat per portar-la

Els populars lamenten que València tinguen uns dirigents amb falta d'ambició, sense perspectiva de futur i sense ganes de treballar en deixar d'escapar la Copa Amèrica de 2024

Guardar

Imatge de l'America's Cup de València
Imatge de l'America's Cup de València

El Govern de Ribó i PSOE va alçar les mans per a treballar per atraure de nou a València la Copa Amèrica de 2024, mentre altres Ajuntaments com el de Màlaga estan treballant per aconseguir portar-la a la seua ciutat mentrestant Ribó com Puig van descartar treballar en ells malgrat presentar candidatura el Real Club Nàutic de València.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha lamentat després de conéixer hui que Màlaga vol acollir la Copa Amèrica de 2024 que de nou "el Govern de Ribó i PSOE continuen perdent oportunitats per a la ciutat amb esdeveniments com la Copa Amèrica que té uns retorns milionaris per a la ciutat i el seu teixit productiu com va ocórrer en les edicions celebrades a València, en 2007 i 2010".

Catalá ha denunciat l'actitud del Govern de Ribó i PSOE perquè "estem davant una gran oportunitat que no hauríem d'haver perdut els valencians, però sembla ser que és l'Ajuntament de Màlaga qui està treballant per endur-se-la".

Per a la portaveu popular, "Ribó a més de cedir les instal·lacions de la Marina hauria d'haver tendit la mà als promotors de la candidatura per a buscar entre tots una solució per al pagament del cànon, promovent la col·laboració publicoprivada perquè el cost per a les arques municipals fora el menor possible".

Així mateix, ha indicat que sorprén el silenci de la Puig després de secundar sense fissures la Volvo Ocean Race i el pagament del seu cànon de 22 milions d'euros i "a València no ha donat suport a un projecte que haguera atret turisme i inversions a la ciutat. És lamentable que el president de tots els valencians no s'haja esforçat per buscar una solució, una vegada més la seua falta de lideratge ho paga la Comunitat".

"Ribó i Puig ja han tirat la tovallola i han deixat escapar aquesta oportunitat de la nova edició de la Copa Amèrica, però a València tenim uns dirigents amb falta d'ambició, sense perspectiva de futur i sense ganes de treballar. València demana a crits un canvi. Necessitem oportunitats de futur que creen ocupació, activitat econòmica i reactiven el turisme i no podem deixar passar projectes per la falta de ganes de les administracions", ha lamentat.

Retorn de la Copa Amèrica

Catalá recorda el retorn que té un esdeveniment com la Copa Amèrica per a la ciutat que l'acull. L'informe realitzat per la Cambra de Comerç recollia l'impacte "l'America's Cup genera de manera estàtica en l'economia valenciana un total de 3.663 milions d'euros en producció efectiva i 1.522 milions en valor afegit brut, per als quals s'ocupa uns 40.770 assalariats. Més de la meitat d'aquests efectes es deriven de la despesa que efectuen les administracions públiques (principalment, en infraestructures), una mica més d'una quarta part l'aporten els participants actius en l'esdeveniment, mentre que els turistes són responsables d'un 20% aproximadament".

Mentrestant, l'IVIE (institut Valencià d'Investigacions Econòmiques) en un dels seus informes sobre la Copa Amèrica afirma que "la celebració de la Copa Amèrica, l'esdeveniments esportiu més prestigiós en el món de la vela i un dels esdeveniments esportius de major difusió internacional, suposa una injecció de despeses de tal magnitud que genera impactes econòmics quantiosos sobre la producció, la renda i l'ús de la ciutat designada com a seu de l'esdeveniment".

Destacats