Catalá: "Les imatges dels parcs de València demostren la contínua improvisació de Ribó"

Guardar

fotonoticia_20200427090608_1920
fotonoticia_20200427090608_1920

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha criticat que en el primer de l'eixida dels xiquets al carrer "ha faltat coordinació, seguretat, protocols i haver dotat de mascaretes a tots els ciutadans com s'està fent en moltes ciutats".

"Les imatges dels parcs de València, sense complir les mesures previstes per Sanitat, tornen a demostrar la contínua improvisació del Govern de Ribó i el PSOE en aquesta crisi de la Covid 19".

Sobre aquest tema, ha assenyalat que en la decisió d'obrir els parcs, es va poder comprovar que l'Ajuntament "no havia pres mesures preventives com incrementar la presència policial per a protegir a les persones que van ser amb els seus fills a passejar" i "tampoc s'han pres mesures de desinfecció de totes elles i major coordinació".

Catalá ha aclarit que des del Grup Popular "donem suport a la decisió que els xiquets puguen gaudir dels jardins, però no com va succeir ahir que es va fer amb falta d'informació i sense un control en aquestes zones".

Per a Catalá, "la prova de la improvisació amb què ahir va actuar el govern municipal és que al llarg del matí anaven col·locant cartells informatius quan els jardins estaven replets de gent".

Sobre les justificacions donades per part de la regidora de Protecció Ciutadana, ha assenyalat que "ens semblen molt poc series i denoten la seua escassa responsabilitat".

Per això, ha reclamat que es preveja un operatiu especial de la Policia Local, en coordinació amb Policia Nacional, per a vigilar el compliment de les normes a mesura que vagen arribant les noves fases de l'estat d'alarma.

Per a la portaveu del PP, "la salut dels ciutadans ha de ser una prioritat en aquesta crisi, i el Govern de Ribó ha tornat a demostrar que no està a l'altura de complir amb les seues responsabilitats. El Govern de Ribó no pot abaixar els braços i continuar improvisant", ha assenyalat.

En aquesta línia, ha mostrat la seua preocupació per "aquesta manera d'improvisar, perquè segueixen també sense preparar la reobertura de comerços i hostaleria" i el viscut ahir en molts parcs de la ciutat és una mostra que el govern municipal "no està reaccionant a temps i no s'està anticipant als problemes que sorgiran a mesura que comence a alçar-se parcialment l'estat d'alarma," ha assegurat Catalá.

FALTA D'AUTOPROTECCIÓ

Però no sols això, "som de les poques ciutats que el seu alcalde no ha previst un repartiment de màscares i altres mitjans d'autoprotecció als seus ciutadans, quan altres ajuntaments amb menor capacitat l'han feta".

A més, fa setmanes que la Policia Local ve reclamant test per a agents, ja que s'han donat contagis entre membres de la plantilla, i "continuem sent dels pocs ajuntaments que no ho fa".

Finalment, han afirmat que "serem una de les poques ciutats d'Espanya que pujaran els impostos aquest any 2020 afectant comerços, autònoms i hostalers fonamentalment". "Just l'any en què més necessàries són les baixades i bonificació d'impostos i taxes, perquè aquells que tenen tancats els seus negocis puguen mitigar els efectes d'aquesta greu crisi", ha postil·lat.

Destacats