Catalá lamenta la falta de sensibilitat de Ribó amb els hostalers per no suspendre les taxes de terrasses tot l'any

Pide al gobierno municipal que deje de estar de “vacaciones” y apruebe decisiones como la supresión de la tasa de mesas y sillas para todo el 2021.

Guardar

catala ep
catala ep

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha lamentat la falta de sensibilitat del govern de Ribó amb l'hostaleria i en rebutjar la moció dels populars que demanava "de manera immediata i per a tot el 2021" la suspensió de la taxa de taules i cadires.

Catalá, que va recolzar ahir la multitudinària protesta d'hostalers enfront de l'Ajuntament de València, ha afirmat que "és el mínim que ha de fer el Govern de Ribó i PSOE davant una hostaleria tancada igual que deixar de cobrar impostos mentre estiguen tancats". "L'equip municipal ha de deixar d'estar de vacances i aprovar un Pla de Xoc urgent per a un sector que està enfonsant-se", ha demanat Catalá.

"No sabem que més ha de passar perquè el govern municipal aprove mesures que ajuden als hostalers i comerciants d'aquesta ciutat". "Ribó ha de suspendre ja la taxa de taules i cadires i no cobrar ni un cèntim d'aquests dies de gener", ha demanat la portaveu, que ha recordat que els pressupostos municipals preveuen recaptar 2 milions per aquest concepte i que l'activitat econòmica suportarà una càrrega fiscal de més de 100 milions d'euros enguany per la negativa de Compromís i PSPV d'abaixar impostos.

Així mateix, el PP torna a exigir que s'abaixen els impostos, s'aproven bonificacions fiscals per a aconseguir el manteniment de l'ocupació i s'aprove un paquet d'ajudes directes. "La situació és gravíssima. 2020 va tancar amb un 25% més de persones en desocupació, respecte a 2019, arribant als 65.305 valencians desocupats".

En plena pandèmia i mancant la liquidació definitiva, Compromís i PSPV han recaptat més de 212.511.328 milions a IBI, dels quals més 55 milions són d'IBI comercial, industrial, oci/hostaleria, espectacles i oficines (6,7 més que en 2019), 17.553.652 en IAE (2,2 milions més que en 2019) i 17.458.494 en taxa de clavegueram que ha sofert en 2020 una pujada del 100%.

En aquest sentit, cal recordar que els pressupostos aprovats per Compromís i PSPV, amb l'abstenció de Cs, mantenen una pujada de l'IBI per a tots els veïns d'un 3%, mentre que per a l'activitat econòmica (IBI comercial, oci, hostaleria, oficines i espectacles) l'increment que es consolida enguany arriba fins al 13%.

Destacats