Catalá denuncia que Oltra "deu més de 3,5 milions d'euros als serveis socials de València"

La portaveu del PP afirma que Oltra és com "el gos de l'hortolà" ni menja ni deixa menjar: "Delega les seues funcions als Ajuntaments i després els deixa penjats"

Guardar

catala-pp
catala-pp

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha denunciat que la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, deu a l'Ajuntament de València més de 3,5 milions d'euros a l'Ajuntament de València per a finançar els serveis socials. "Aquests diners estaven pressupostats per a l'any passat, hauria d'haver arribat en el 2020 i estem al febrer del 21 i Oltra encara deu als valencians més de 3,5 milions d'euros", ha destacat.

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València ha criticat que la vicepresidenta siga com el gos de l'hortolà, ni menja ni deixa menjar. "El que no pot fer és delegar als ajuntaments les funcions que li competeixen com a consellera de polítiques inclusives i després deixar-los penjats i no pagar".

Els 3,5 milions que deu la Generalitat a l'Ajuntament de València estan dins de les partides per a finançar els serveis socials, centres del dia, equips d'intervenció amb la Infància i adolescència, mesures judicials de joves i adolescents, i programes d'igualtat i inclusió del poble gitano.

Catalá recorda la situació extrema que viuen els serveis socials de l'Ajuntament, que "estan col·lapsats i no donen proveïment", ja que la pandèmia ha provocat un augment de moltíssimes persones en situació de vulnerabilitat.

"L'obligació d'Oltra és que aquests diners arribe amb rapidesa als serveis socials per a donar resposta als milers de persones que estan sofrint", ha destacat.

A València, hi ha més de 6.000 persones esperant que es resolga el seu expedient de valoració de dependència. Alguns d'ells porten esperant des de 2017. A més, hi ha 1.274 persones que han sol·licitat la Renda Valenciana d'Inclusió i que estan esperant que la Generalitat i l'Ajuntament de València els contesten.

Destacats