Catalá anuncia la creació de 100 noves places de Policia Local per a l'any pròxim i la convocatòria de 81 en els pròxims mesos

Guardar

María José Catalá en el Dia de la Policia Local
María José Catalá en el Dia de la Policia Local

  L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat hui la creació de 100 noves places d'agents en la plantilla municipal de 2024 de Policia Local, “que s'incorporaran en els següents exercicis”. Així mateix, ha avançat que en els pròxims mesos “es convocaran les 81 places pendents de 2018, 2019 i 2022 per a tindre una Policia Local forta, amb més agents i millors recursos”.

  Catalá ha realitzat estes manifestacions durant la celebració del Dia de la Policia Local, que ha tingut lloc en la seu central de la Policia Local de València, on ha presidit l'acte de lliurament de les condecoracions i distincions als membres del cos. Catalá ha agraït la labor dels premiats “per la seua dedicació al llarg de tota la seua trajectòria professional, i demostració de valor i coratge”.

  “El cos de la Policia Local té més de 150 anys al servici de la ciutadania, i sempre ha sabut adaptar-se a les necessitats que cada temps exigia. La ciutadania ara ens demana que actuem davant fenòmens com el botellot, l'ocupació il·legal o l'incivisme”, ha assegurat. En este sentit, l'alcaldessa ha assegurat que “el full de ruta de l'ajuntament va dirigida a aconseguir una Policia Local amb més personal, per a recuperar la ràtio de policies per habitant que mereix la tercera capital d'Espanya: la proximitat als ciutadans, la polivalència en nom de l'eficiència, i la prevenció”. “Estos eixos d'actuació es plasmaran en una sèrie d'actuacions i, sobretot, en un cos amb més i millors recursos”, ha afirmat.

  La seguretat, objectiu prioritari

  Catalá ha recordat que l'any que ve s'incorporaran 107 policies, “però el meu objectiu com a alcaldessa –ha subratllat- és recuperar la ràtio de policies per habitant que mereix la tercera capital d'Espanya. La seguretat és prioritària per a este govern”, ha assegurat.

  Per a això, l'alcaldessa ha anunciat “la convocatòria, en els pròxims mesos, de les 81 places incloses en les ofertes de 2018, 2019 i 2022, que no s'han convocat en els últims 5 anys. I en la plantilla municipal de 2024 crearem 100 noves places d'agents per a la seua cobertura i incorporació en els següents exercicis”, ha afirmat, i ha destacat que l'objectiu és “més agents i més recursos”. “I per això –ha continuat- els pressupostos municipals per a 2024 també contemplaran la nova comissaria de Malilla i la modernització de la sala 092 per a millorar l'atenció als ciutadans”.

  Durant la seua intervenció en l'acte de celebració del Dia de la Policia Local, l'alcaldessa també s'ha referit a la nova Unitat Centralitzada de Resposta (UCR) “que serà una realitat en breu, per a lluitar contra la conflictivitat en els barris i els problemes de convivència que s'incrementen els caps de setmana”. I ha conclòs assegurat que la voluntat del govern municipal és “recuperar l'impuls de la policia de barri, amb canals de comunicació més directes entre els agents i els veïns”.

  La Policia Local de València ha realitzat 273.000 intervencions l'any en curs, 2023, i 1.496 detencions en la capital, 87 més que en tot 2022. “La Policia Local té un paper primordial en el benestar dels ciutadans. Un paper que duu a terme seguint els dos verbs d'acció que conformen el seu lema: ajudar i protegir”, ha afirmat María José Catalá.

  L'alcaldessa de València ha conclòs destacant el “suport sense titubejos de l'Ajuntament a la Policia Local, la confiança en la gran labor que realitzeu, i l'admiració per la vostra vocació de servici públic”.

  Guardons

  En la festivitat de 2023, l'Ajuntament ha concedit la “Medalla-Cruz al Mèrit Professional amb Distintiu Roig”, pels servicis destacats, i atesa la importància dels rellevants resultats, a l'oficial del Cos de la Policia Local de València Raid Martínez Sánchez De la Neta, i a l'agent Efrén Garcia Calàbria. Així mateix, s'ha concedit la “Medalla-Cruz al Mèrit Professional amb Distintiu Blau", per la realització d'un servici d'extraordinària importància o dificultat, en el qual han evidenciat destacades qualitats professionals a l'oficial de la Policia Local de València Pascual Alandes García, i als agents Pau Josep De Miguel Rubio, David Mariscal Mármol, Óscar Martínez Moreno i José Antonio Morte Furió.

  Altres 48 comandaments i agents han sigut guardonats la Medalla-Cruz al Mèrit Professional amb Distintiu Blau, “pel seu constant lliurament i dedicació diària en el compliment dels seus deures professionals, sobreeixint per la seua responsabilitat i professionalitat, i constituint una conducta exemplar”. I altres 57 han rebut la “Medalla-Cruz al Mèrit Professional amb Distintiu Blanc pels seus vint-i-cinc anys de servici, evidenciant un constant lliurament i dedicació en el compliment del deure”.

  Finalment, s'ha atorgat Medalla amb distintiu blau a 14 persones alienes a la Policia Local de València a títol individual pel seu suport a la labor policial, des dels seus càrrecs en institucions i administracions públiques; així com altres 10 plaques a entitats, servicis municipals i persones que han col·laborat també amb el cos. Una vegada conclosa el lliurament de distincions i condecoracions s'ha realitzat un acte d'homenatge als morts durant este any.

  Destacats