Català anuncia que el Centre Social Salvador Allende passarà a prestar servici sol als veïns del barri d'Orriols

Guardar

Reunió del veïnat de Orriols
Reunió del veïnat de Orriols

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat este matí que “el Centre de Servicis Socials Salvador Allende, que actualment atén els barris d'Orriols i Torrefiel, així com a Poble Nou i Massarrojos, passarà a ser d'atenció exclusiva per als veïns d'Orriols”. “El centre, que se situa al carrer de Sant Joan de la Penya, atén en este moment prop de 50.000 persones i es quedarà amb la mateixa dotació de personal, en total 28 treballadors, per a atendre només els veïns del barri d'Orriols”, ha afirmat Catalá.

L'alcaldessa ha realitzat estes declaracions després de reunir-se amb els veïns del barri “en una taula interdepartamental amb els regidors de l'equip de govern per a tractar la situació actual del barri i les inquietuds de les associacions més representatives”. “Des de l'ajuntament –ha explicat l'alcaldessa- treballarem perquè el barri puga recuperar la seua normalitat. Ja hem fet diverses actuacions importants per a evitar l'ocupació il·legal; estem coordinats amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat per a millorar la convivència en la zona i estem treballant en projectes urbanístics i socials”, ha afegit.

Catalá ha demanat als veïns un marge de confiança: “este problema no és d'ahir, ve de molt anys i l'anterior equip de govern va actuar tard”, ha afirmat. “Nosaltres ens hem posat des del primer moment, però no és una cosa que es puga resoldre ràpid. Dedicarem molt de temps i esforç però estem compromesos”, ha assegurat. 

El segon tinent d'alcalde i regidor de Parcs i Jardins, Juanma Badenas, s'ha compromés a visitar els veïns d'Orriols en els pròxims dies i atendre les seues necessitats quant a la poda d'arbres i manteniment de la neteja dels jardins "per a fer d'ells vertaders espais de convivència de les famílies".

Un barri que mereix viure molt millor

L'alcaldessa ha explicat que “hem volgut fer una taula de treball amb representació de les regidories més importants en el barri, la meitat de l'equip de govern ha sigut present en eixa taula. D'esta manera estem abordant de manera transversal els problemes d'un barri que mereix viure molt millor”. “Des de juny de 2023 hem actuat en 60 edificis, especialment en un de l'avinguda de la Constitució, per a desconnectar 139 connexions il·legals d'electricitat”, ha afegit Catalá. “Quan vam accedir al govern de la ciutat vam començar a realitzar una important labor de lluita enfront d'este problema i hui dia hem inspeccionat 80 un total de 80 edificis”, ha afegit. 

A la reunió han assistit representants d'Orriols en lluita i de l'Associació de Veïns barri Els Orriols-Rascanya, l'Associació de Comerciants d'Orriols, València Acull, Infancies i Dones i Orriols Conviu. També han sigut presents la primera tinenta d'Alcaldia, María José Ferrer San Segundo i el segon tinent d'Alcaldia i regidor de Parcs i Jardins, Juanma Badenas. 

A més, han format part de la trobada parteix dels regidors de l'equip municipal “implicats en la gestió d'àrees en el barri”. En concret, el portaveu, Juan Carlos Caballero, el regidor de Seguretat i Mobilitat, Jesús Carbonell, el regidor d'Urbanisme, Juan Giner, el Regidor Neteja i Recollida de Residus, Carlos Mundina, i la regidora de Benestar Social, Marta Torrado.

Destacats