Casa Caridad de Benicalap celebra el seu 110 aniversari amb un nou Multicentre Social en col·laboració amb la Diputació

Guardar

Inauguración Casa de la Caridad en Benimaclet foto_Abulaila3
Inauguración Casa de la Caridad en Benimaclet foto_Abulaila3

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha participat en la inauguració del nou Multicentre Social de Casa Caridad en Benicalap, un projecte pioner en l'àmbit de l'atenció social a Espanya que persegueix ajudar a recuperar la salut a persones vulnerables que es troben en situació convalescent i en el qual la Corporació provincial col·labora. A més, des de la Diputació s'ha concedit una subvenció de 25.000 euros per proyectes de l’associació com el Centre d'Educació Infantil de Primer Cicle que Casa Caridad gestiona des de fa anys.

Entre els serveis que presenta el centre, Mercedes Berenguer ha destacat l'Escola Infantil, que ofereix 90 places escolars per a xiquets d'entre 1 i 3 anys de famílies en risc d'exclusió social. “Mentre els pares busquen treball, els xiquets poden estar ben atesos i en un entorn estable que facilite la seua socialització”, ha assegurat la diputada provincial en relació a aquesta iniciativa, que pretén facilitar la conciliació laboral i familiar dels pares i mares.

El Multicentre Social també compta amb un alberg per a persones sense llar i sense recursos, amb la finalitat de minimitzar els efectes que la situació complicada d'aquestes famílies podria ocasionar en els menors. Per a evitar el risc d'exclusió social, el centre ofereix un servei de menjador durant tot el dia amb capacitat per a 60 persones i un centre de dia amb teràpia ocupacional destinat a la formació, la promoció i la reinserció laboral en col·laboració amb diferents empreses.

A més de la diputada Mercedes Berenguer, han assistit a la inauguració del Multicentre Social de Benicalap autoritats públiques com el president de la Generalitat, Ximo Puig, l'alcalde de València, Joan Ribó, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, i la Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, Susana Camarero.

Arxivat a:

Destacats