Carrers tallats i alteracions en la mobilitat al centre de València

L'inici de les obres de conversió en zona de vianants en la plaça de Bruges i la plaça de la Reina ha provocat talls en el trànsit

Guardar

mercat central mercado plaza brujas plaça bruges vlcextrafoto carles desfilis-1
mercat central mercado plaza brujas plaça bruges vlcextrafoto carles desfilis-1

Primer va ser la plaça de l'Ajuntament. Ara és el torn de l'entorn del Mercat Central i la plaça de la Reina. En aquesta última, els treballs de conversió en zona de vianants han començat hui, mentre que en la zona del Mercat Central les obres continuen en la plaça de Bruges, on es porta treballant des de dijous passat 22 d'abril. No obstant això, l'execució d'aquestes obres ja ha començat a provocar corts de carrers i alteracions en el trànsit, sobretot en diverses línies de l'EMT.

Plaza de la reina

Des de hui la plaça de la Reina roman tancada al trànsit, excepte la línia C1 de l'EMT, taxis, logística en horari autoritzat i aparcaments privats que podran continuar circulant. No obstant això, des del diumenge es manté tancat l'aparcament públic de la plaça de la Reina per a iniciar les obres que inclouen la seua rehabilitació integral. Cal recordar que l'aparcament central de la plaça desapareixerà per a passar d'una actual rotonda a un ampli espai per als vianants.

Una vegada finalitzada l'actuació, els nous accessos al pàrquing subterrani se situaran al carrer La Paz el d'entrada, mentre que l'eixida del pàrquing es realitzarà pel carrer de la Mar.

Així mateix, la intervenció en la plaça de la Reina obligarà al tancament a la circulació d'altres vies: el carrer Corretgeria, des de la plaça de Manises i des del carrer de la Puríssima, el carrer dels Cabillers des del carrer de les Avellanes, i el carrer de la Mar entre la plaça de la Reina i el carrer de les Avellanes. No obstant això, es continuarà permetent la circulació per a residents i vehicles de logística en l'horari autoritzat.

La parada de taxis, ara en plaça de la Reina, passarà a situar-se al carrer de la Pau a l'altura de les Comèdies. D'aquesta manera el carrer de la Pau quedarà amb dos carrils per al trànsit rodat fins a Marqués de Dos Aguas i, a partir d'ací, un carril a la circulació només autoritzat per a EMT –línia C1-, taxis, bicis, VMP, càrrega i descàrrega de 8.00 a 11.00 hores i vehicles autoritzats com fins ara.

Finalment, es reubicaran els punts de càrrega i descàrrega al carrer de la Mar, entre la plaça de la Reina i el carrer de les Avellanes, al carrer Corretgeria i un altre al costat de la plaça de Santa Catalina, aquest últim únicament en horari de 8.00 a 11.00 hores. A més, es reubicaran els contenidors de residus, i s'inhabilitarà tant l'estació de Valenbisi de la plaça de la Reina, com la zona taronja de l'àrea restringida.

Plaza Ciutat de Bruges

Aquestes obres comprenen la primera fase de la conversió en zona de vianants de l'entorn del Mercat Central i la Llotja. Segons ha anunciat l'Ajuntament de València, tota la plaça Ciutat de Bruges quedarà tancada al trànsit, així com els accessos des d'altres vies. Per tant, serà impossible circular des de l'avinguda de l'Oest, encara que els vehicles podran canviar de sentit per Carabasses i En Gil, per Beluga i Joan de Vila-Rasa.

Des de hui, dilluns 26 d'abril es desvien i se suprimeixen parades de les línies 7, 27 i 73 de l'EMT per les obres en la plaça de Bruges. És a dir, en el recorregut per la zona del Mercat Central- Avda. de l'Oest aquestes línies presentaran desviaments. Totes elles, tenen una parada alternativa en Guillem de Castro – Sant Agustí. A més, la línia 7 té una altra parada en Av. de l'Oest - Hospital, la 27 presenta una altra alternativa en Av. de l'Oest – Beata, mentre que l'altra opció de la línia 73 està amb la parada a Quart – Guillem de Castro.

A més d'aquests talls, cal assenyalar que es pot accedir amb tota normalitat per l'aparcament Centre Històric - Mercat Central. I la parada de taxis en aquesta zona ha canviat, ja que ara està situada en l'avinguda de l'Oest direcció nord.

Destacats