València es vist de Nadal per a córrer la San Silvestre 2023: data, recorregut i com inscriure's

Aquesta prova recorrerà els carrers del centre de la ciutat el 30 de desembre i la recaptació de la venda de dorsals es destinarà a la investigació de malalties rares

Guardar

Participants a la carrera San Silvestre Popular de València 2022. Imatge: Fundació Esportiva Municipal
Participants a la carrera San Silvestre Popular de València 2022. Imatge: Fundació Esportiva Municipal

Milers de corredors i corredores inundaran els carrers del centre de València el pròxim 30 de desembre durant la carrera Sant Silvestre Popular. Es tracta d'una de les competicions esportives més nadalenques, ja que els qui participen en ella acostumen a disfressar-se de personatges típics del Nadal per a completar els seus cinc quilòmetres de recorregut.

Aquest 2023 la tradicional Sant Silvestre celebra la seua 38a edició i és l'última prova esportiva de l'any en la capital valenciana. Una edició número 38 el cartell de la qual ret homenatge al pintor valencià Joaquín Sorolla amb motiu del centenari de la seua mort i que ha sigut creat mitjançant la intel·ligència artificial. Així, el tret d'eixida per als corredors i corredores es donarà a les 20 hores i el recorregut, que tindrà 5.000 metres, començarà en el número 2 del carrer Xàtiva i recorrerà els carrers del centre històric de la ciutat.

A més de ser una de les competicions esportives més concorregudes de l'any, és també una de les més solidàries, ja que tots els diners recaptats de la venda de dorsals es destinaran íntegrament a l'Institut d'Investigació de la Fe. Enguany l'organització d'aquesta prova ha volgut visibilizar especialment les malalties rares, ja que són patologies on existeixen menys línies d'investigació.

Inscripcions per a la 38ª Sant Silvestre Popular de València

Aquesta nova edició de la San Silvestre Popular valenciana comptarà amb un total de 15.400 dorsals, dels quals 400 seran de modalitat competitiva. A més de ser una de les proves més lúdiques i divertides de l'any, la seua participació està oberta a qualsevol persona sense límit d'edat (encara que els menors de 14 anys han d'estar acompanyats d'una persona adulta).

Participantes en la carrera San Silvestre Popular de València 2022. Imagen: Fundación Deportiva Municipal
Participants en la carrera Sant Silvestre Popular de València 2022. Imatge: Fundació Esportiva Municipal

Així, les inscripcions per a participar en la modalitat no competitiva s'obriran el dilluns que ve 4 de desembre i es realitzaran en les plantes d'esports de les tendes d'El Corte Inglés de Nuevo Centro, Pintor Sorolla, avinguda de França i Hipercor Ademús fins al 30 de desembre o fins que s'esgoten els 15.000 dorsals disponibles.

En el cas de les inscripcions en la modalitat competitiva (400 dorsals), aquestes només podran realitzar-se en les oficines de la S.D Correcaminos (situada en el carrer Arquebisbe Fabián i Fur 14), des del 12 al 27 de desembre de 2022 de 9:30 a 13:30 hores i de 16:30 a 20 hores.

El cost d'inscripció per a ambdues modalitats serà d'1 euro solidari que anirà destinat íntegrament a l'Institut d'Investigació Sanitària la Fe per a l'estudi de les malalties rares. En aquest sentit, El Corte Inglés (empresa patrocinadora d'aquesta prova) lliurarà al costat del dorsal, una polsera reivindicativa sobre les malalties rares.

 

Destacats