Carpesa estrena instal·lació fotovoltaica

Guardar

1118 Carpesa sistema fotovoltaic
1118 Carpesa sistema fotovoltaic

Els edificis de l'Alcaldia i de la Universitat Popular de Carpesa acullen les dues noves instal·lacions fotovoltaiques amb què l'Ajuntament de València vol "potenciar, també des dels pobles de la ciutat, el canvi de paradigma energètic, amb la producció d'energia 100 % neta i satisfent de forma sostenible pràcticament la totalitat de l'energia que consumeixen aquests espais al llarg de l'any". Així ho ha explicat el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, qui ha visitat els enclavaments d'aquestes noves instal·lacions juntament amb la regidora de Pobles, Lucía Beamud, i l'alcaldessa de Carpesa, Carmen Badía.

Les noves instal·lacions seran referents per a altres pobles que seguiran l'exemple, com ara La Torre i el Palmar. Les obres les ha executades una empresa valenciana i permetran promoure l'ús d'energia neta i 100 % renovable. "Amb aquests sistemes aprofitem l'energia solar per a transformar-la en energia elèctrica d'autoconsum", ha explicat Ramon. Els excedents resultants, que no es consumisquen, seran vessats a la xarxa elèctrica per obtenir una compensació en la factura municipal.

La instal·lació de l'Alcaldia de Carpesa ocupa vora una quarta part de la superfície del terrat de l'edifici. Els panells s'han instal·lat sobre una marquesina inclinada i la potència és de 12,3 kWp, sent la nominal donada per l'inversor de 10 kW. Un registre de dades permetrà controlar la funcionalitat i el rendiment del sistema, que comptarà amb 30 panells de 410 kW que generaran un total de 18.388 kWh a l'any, l'equivalent al consum mitjà de cinc vivendes i evitaran així l'emissió de 7.355 quilos de diòxid de carboni a l'atmosfera. El sistema de monitoratge facilitarà una transferència contínua de dades als inversors i permetrà ajustar el flux d'energia a la demanda segons disponibilitat, utilitzant així els recursos de forma intel·ligent. A més, s'incorpora un sistema de protecció per garantir la seguretat d'equips i persones. "Estem parlant d'una instal·lació amb una vida útil de més de 25 anys, però que amortitzarem en menys de quatre anys i que generarà pràcticament la totalitat de l'electricitat que consum l'Alcaldia de Carpesa", ha destacat Ramon.

Pel que fa a la seu de la Universitat Popular, la potència és de 14,44 kWp, sent la nominal donada per l'inversor de 12,5 kW. En total hi ha 38 panells de 380 kW que generaran 22.371 kWh a l'any, l'equivalent al consum mitjà d'altres cinc o sis vivendes, el que suposa evitar l'emissió de 8.946 quilos de diòxid de carboni a l'atmosfera. El cost de sengles intervencions a Carpesa ha superat els 35.000 euros, IVA inclòs.

La regidora de Pobles, Lucía Beamud, ha posat en valor "l'exemple de Carpesa, com a protagonista, juntament amb La Torre i el Palmar en les pròximes setmanes, de les polítiques del govern de Joan Ribó amb una aposta ferma contra l'emergència climàtica i en benefici dels pobles de València" i ha destacat "la producció d'energia neta i la reducció important de la factura energètica".

Arxivat a:

Destacats