Capitania Marítima aprova el pla de reflotament del iot encallat en la platja de Pinedo

El buc va acabar encallat a escassos metres de la riba de l'arenal dilluns passat quan es dirigia al Club Marítim de València

Guardar

Diversos banyistes en l'arena enfront del iot encallat a la platja de Pinedo. Imatge: Rober Solsona
Diversos banyistes en l'arena enfront del iot encallat a la platja de Pinedo. Imatge: Rober Solsona

El pla de rflotament del iot encallat des de dilluns passat en la platja de Pinedo ja ha rebut l'aprovació de la Capitania Marítima. Així, esta entitat depenent de la Direcció general de Marina Mercant, ja ha donat llum verda a la proposta de l'armador del buc per a desencallar el vaixell de nom 'Nordic Lily' i amb bandera de Gran Bretanya. Tots els costos del procediment així com de regenerar la platja de Pinedo després dels treballs seran pagats pel propietari del vaixell, que va haver de ser traslladat en helicòpter a l'Hospital La fe de València per malaltia.

En eixe sentit, el pla inclou diverses operacions que permetran el reflotament i posterior remolc del buc a les instal·lacions de Club Nàutic de València. Este procés es durà a terme amb l'ajuda de maquinària terrestre, que realitzarà una excavació en els voltants del iot per a crear un canal que facilite este procediment.

Segons ha informat la Delegació del Govern, també s'instal·laran elements que asseguren la flotabilitat del iot com a flotadors i motobombes i la instal·lació d'un cap de remolc que permeta l'operació de reflotament, mitjançant un remolcador. Després, s'instal·larà un cap de remolc que permeta l'operació mitjançant un remolcador i, una vegada a flotació, es remolcarà fins al Club Nàutic de València, on quedarà amarrat.

Un grupo de bañistas sentados frente al yate encallado en la playa de Pinedo
Un grup de banyistes asseguts enfront del iot encallat en la platja de Pinedo

No obstant això, este procés encara no té data d'inici perquè a més del 'sí' de la Capitania Marítima, este també requerix l'aprovació per part de la Demarcació de Costes, un assentiment que, tal com informen des de Delegació de Govern, podria estar llest "en breu". D'esta manera, quan es tinga l'autorització, donaran començament els treballs dirigits per l'empresa contractada per l'armador, sota la supervisió de la Capitania Marítima.

Desenvolupament dels fets

Va ser dilluns passat 3 de juny al migdia quan en el seu travessia cap al Club Marítim de València el 'Nordic Lily' va canviar de direcció i va iniciar el seu acostament a la riba de la platja de Pinedo, on va quedar encallat molt pròxim a l'arena on els banyistes gaudien d'un dia de platja. Malgrat les grans dimensions del buc, no es van produir ferits i la zona ha sigut acordonada per a garantir la seguretat dels visitants i curiosos que s'acosten des del dilluns fins al lloc.

A la vesprada d'eixe mateix dilluns, es va produir la primera inspecció del buc per a conéixer què havia provocat que el iot arribara perillosament fins a la zona d'arena. Durant la revisió per part de la Capitania Marítima, es va detectar una via d'aigua a bord que va obligar a paralitzar les operacions de remolc i que ara esperen ser aprovades pels organismes competents perquè el iot torne al Club Marítim.

Destacats