Canvis de mobilitat a la plaça de la Reina davant l'inici de les obres

Els canvis en la circulació entren hui en vigor juntament amb la instal·lació del tancat perimetral de la plaça

Guardar

Plaza Reina
Plaza Reina

Les obres de remodelació de la plaça de la Reina estan a punt de començar. De fet, els treballs previs a l'inici de les obres s'han iniciat, hui, amb el tancat que marcarà el perímetre de tot el centre de la plaça i que, a més, provocarà canvis en la mobilitat, que també entren aquest dilluns en vigor.

Així, encara que per a la circulació en general no es produeixen canvis molt substancials, ja que la plaça de la Reina roman tancada al trànsit, excepte per a la línia C1 de l'EMT, taxis, logística en horari autoritzat i aparcaments privats que podran continuar circulant, des d'aquest diumenge també roman tancat l'aparcament públic de la plaça de la Reina per a iniciar les obres que inclouen la seua rehabilitació integral.

I és que cal recordar que l'aparcament central de la plaça desapareixerà per a passar d'una actual rotonda a un ampli espai per als vianants. D'aquesta manera, i una vegada finalitzada l'actuació, els nous accessos al pàrquing subterrani se situaran al carrer de la Pau el d'entrada, mentre que l'eixida del pàrquing es realitzarà pel carrer de la Mar.

Així mateix, la intervenció en la plaça de la Reina obligarà al tancament a la circulació d'altres vies: el carrer Corretgeria, des de la plaça de Manises i des del carrer de la Puríssima, el carrer dels Cabillers des del carrer de les Avellanes, i el carrer de la Mar entre la plaça de la Reina i el carrer de les Avellanes. No obstant això, es continuarà permetent la circulació per a residents i vehicles de logística en l'horari autoritzat.

Peatonalización de la Plaza de la Reina de Valencia

La parada de taxis, ara en plaça de la Reina, passarà a situar-se al carrer de la Pau a l'altura de les Comèdies. D'aquesta manera el carrer de la Pau quedarà amb dos carrils per al trànsit rodat fins a Marqués de Dosaigües i, a partir d'ací, un carril a la circulació només autoritzat per a EMT –línia C1-, taxis, bicis, VMP, càrrega i descàrrega de 8.00 a 11.00 hores i vehicles autoritzats com fins ara.

Finalment, es reubicaran els punts de càrrega i descàrrega al carrer de la Mar, entre la plaça de la Reina i el carrer de les Avellanes, al carrer Corretgeria i un altre al costat de la plaça de Santa Catalina, aquest últim únicament en horari de 8.00 a 11.00 hores. A més, es reubicaran els contenidors de residus, i s'inhabilitarà tant l'estació de Valenbisi de la plaça de la Reina, com la zona taronja de l'àrea restringida.

Com serà la nova plaça de la Reina

Amb més d'11.000 metres quadrats d'espai per als vianants, la nova imatge de la plaça de la Reina comptarà amb una zona de jocs infantil, bancs adaptats, quioscos, dos banys públics, dues fonts per a beure, contenidors de residus soterrats, aparcabicis i una estació de Valenbisi. A més, com ha informat el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, al carrer de la Mar hi haurà una parada de taxis i punts de càrrega i descàrrega.

Per descomptat, i per a combatre les altes temperatures en els mesos d'estiu, es contempla la instal·lació de tendals a diferents altures, difusors d'aigua i un bosc urbà que minimitzarà els efectes de les onades de calor.

Finalment, es garanteix la reserva d'un espai central per al tradicional Mercat de l'Escuraeta que, cada any, se situa als peus de la Catedral de València.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Europa aporta 3,3 milions a la reforma de la plaça

Les arques municipals s'estalviaran un total de 3,3 milions d'euros, gràcies a la subvenció que rebrà d'Europa per a la remodelació d'una de les places emblemàtiques de la ciutat. Aquesta ajuda, obtinguda a través de l'IDAE, serà la setena que rep la ciutat, sent la seua quantia, juntament amb la subvenció per a la plaça de Bruges, la més gran amb diferència.

Grezzi ha expressat la satisfacció que suposa aquesta ajuda europea perquè "es demostra que els projectes de mobilitat que milloren notablement la ciutat i la qualitat de vida de la ciutadania reben l'aval d'organismes estatals i internacionals que, a més, subvencionen d'una manera important la seua realització".

Destacats