El 'Cant de la Sibil·la' torna a la Catedral de València dos anys després

El drama paralitúrgic es representarà el dimarts 20 de desembre a les 19:30 hores en la catedral de València

Guardar

Un dels capitells de la porta de L’Almoina de la Catedral de València
Un dels capitells de la porta de L’Almoina de la Catedral de València

La tradició del 'Cant de la Sibil·la' torna a celebrar-se en la catedral de València dimarts que ve 20 de desembre a les 19.30 hores després de dos anys d'aturada per COVID-19. Aquest drama paralitúrgic que arriba com a preludi a Nadal estarà organitzada per l'Institut Valencià de Cultura. A més, la representació comptarà amb la participació de la formació Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner; el Cor de la Generalitat Valenciana, encapçalat per Francesc Perales, i l'Escolania de La nostra Senyora dels Desemparats, amb Luis Garrido al capdavant.

Enguany, per al 'Sermó dels profetes', adaptat per Josep Lluís Sirera, estarà secundat per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València i la direcció escènica de Jaume Martorell.

La catedral de València acull per novena vegada aquest cant profètic, un drama paralitúrgic que fins al segle XVI s'escenificava la nit de Nadal en diferents catedrals de la Península, sobretot en l'antiga Corona d'Aragó. És un exemple clar de recuperació patrimonial que va deixar de fer-se en la catedral de València a mitjan segle XVI, a conseqüència dels acords aconseguits en el Concili de Trento (1545-1563). Una de les màximes principals del concili eclesiàstic va consistir a prohibir les manifestacions teatrals a l'interior dels temples.

L'escolà solista serà Noel López, que cantarà des del púlpit i interpretarà a la 'sibil·la', i es comptarà de nou amb la participació del tenor Jorge Morata.

La celebració d'aquest concert és possible gràcies a la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura, el Capítol de la Catedral Metropolitana de València, el Gremi de Campaners Valencians, l'ESEACV - Escola Superior d'Art Dramàtic de València, l'Escolania de la Real Basílica de La nostra Senyora dels Desemparats, l'Associació d'Amics de Corpus de València, el Museu d'Etnologia de la Diputació de València, l'Ajuntament de València i l'Associació Cultural Menges.

Destacats