Campanya 'Trau-li targeta roja als prejudicis' per promoure la inserció laboral de les persones refugiades

Guardar

campaña-prejuicios
campaña-prejuicios

Amb el lema «Trau-li targeta roja als prejudicis», l'Ajuntament presenta una campanya de conscienciació, dirigida fonamentalment al sector empresarial, en el marc de la iniciativa La nostra ciutat, el teu refugi, en coordinació amb Cruz Roja, CEAR i ACCEM. La regidora de Cooperació i Migració, Neus Fábregas Santana, ha presentat hui la campanya, que es difondrà els pròxims dies en mitjans de comunicació i xarxes socials, així com entre les principals entitats empresarials valencianes.

La campanya pretén desmuntar els prejudicis existents sobre les potencialitats laborals de les persones sol·licitants de protecció internacional que arriben a la nostra ciutat i que busquen un buit en el mercat laboral des del qual desenvolupar les seues capacitats i construir un projecte de vida. És un fet que la majoria de les persones refugiades troben treball en els sectors serveis i agrícola, i no tant en àrees professionals concordes amb les seues qualificacions professionals.

Per a això, la campanya, que es difondrà mitjançant promocions d'àudio i vídeo en mitjans de comunicació, xarxes i entre el sector empresarial, presenta els casos reals de persones refugiades i sol·licitants de protecció que donen a conéixer els seus currículums i les seues activitats laborals als països d'origen en camps especialitzats i variats com l'arquitectura, la informàtica, la pedagogia o les noves tecnologies, entre d'altres. És el cas de Manela, de Veneçuela; Dimitri, d'Ucraïna; Dorotea, del Carmerú; i Nabil, de Síria, els quals han participat en el vídeo de la campanya, i han assistit també a la presentació de la iniciativa hui a l'Ajuntament.

Tal com ha subratllat la regidora Neus Fàbregas Santana, «aquest és l'exemple de com es poden codissenyar i realitzar campanyes des de les administracions amb la societat civil organitzada». La iniciativa forma part del projecte La nostra ciutat, el teu refugi, en la qual s'està treballant des de fa tres anys, «un treball molt important, amb el qual hem aconseguit grans assoliments», ha afirmat la delegada.

La presentació de la campanya ha comptat amb la presència també d'Emma Martí, representant de Cruz Roja, qui ha recordat que «totes les persones sol·licitants de protecció internacional tenen dret a un treball», i ha destacat els efectes positius d'estar oberts a aquesta possibilitat, «que inclou el valor afegit dels perfils professionals, l'enriquiment mutu i la gestió de la diversitat dins de l'àmbit laboral».

Per a això, des de les entitats col·laboradores s'informarà el sector empresarial sobre la documentació personal de les persones sol·licitants, i dels recursos existents d'orientació, assessorament i intermediació. «L'objectiu principal és desmitificar els prejudicis sobre els perfils laborals de les persones sol·licitants i beneficiàries de protecció internacional», ha explicat Emma Martín. «Que els ocupadors no tinguen por d'obrir processos contractuals», ha conclòs la regidora de Cooperació i Migració.

campaña-refugio

Arxivat a:

Destacats