Campanar denúncia falta d'informació sobre les obres de canalització d'aigües

Guardar

campanar
campanar

Per a l'Associació de Veïns i Veïnes de Campanar i el Fòrum local de llauradors de l'Horta de Campanar-Benimàmet, l'EMSHI i l'Ajuntament de València estan mantenint una actitud escassament transparent i molt poc dialogant amb els llauradors i barris afectats pel projecte d'obres de canalització d'aigües. Aquestes entitats exigim d'una vegada per sempre informació clara, transparència i diàleg sobre en què fase es troba aquest projecte i que alternatives existeixen al primer traçat dissenyat.

El febrer de 2018 els llauradors de l'horta de Campanar-Benimàmet van començar a rebre cartes de l'Emshi, mitjançant les quals se'ls informava que una part de les seues terres se'ls expropiarien temporalment per a realitzar obres per a les noves conduccions per al proveïment d'aigua potable de la ciutat de València. El traçat d'aquestes obres travessava tota l'horta d'oest a est, provocant el que en opinió dels llauradors suposa un desastre per a les terres de cultiu.

Davant aquesta situació es va sol·licitar una reunió al regidor de Cicle integral de l'Aigua, en aquell moment Sr. Vicente Sarrià, el qual va convocar una sessió en la seu de l'Emshi i una altra en Campanar amb els llauradors per a informar de la situació. Com a resultat d'aquestes reunions, l'Emshi va assumir l'acord de realitzar els estudis per a plantejar altres alternatives que no envaïren l'horta productiva de Campanar-Benimàmet, els quals es presentarien per al seu debat passat l'estiu de 2018. A tot això va ajudar que la Conselleria de Medi Ambient també va informar que el ramal previst no s'incloïa en el projecte original que va obtindre l'Estudi d'Impacte Ambiental.

Davant la comunicació verbal de la continuïtat de les obres sense cap plantejament nou, es va sol·licitar una nova reunió a la nova responsable, qui va convocar una presentació amb els llauradors que s'havia d'haver celebrat el mes de desembre passat. Finalment va ser suspesa per malaltia i des d'aquest moment, malgrat haver reiterat constantment la necessitat d'aquesta reunió, aquesta no s'ha celebrat.

En aquests moments existeix una situació de desinformació general, ja que hi ha persones afectades a les quals se'ls ha comunicat recentment la paralització del ramal que anava a creuar l'Horta de Campanar-Benimàmet, mentre que algunes altres han rebut noves cartes convocant-los a la signatura de les expropiacions sense cap informació, sense cap acord i sense projecte nou.

Arxivat a:

Destacats